Milatović: Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije trenutno opcija

 
O. N.
O. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je da Crna Gora podržava Ukrajinu, kako bileteralno, tako i kroz multilateralne načine, ali neće slati svoje ljude u rat

Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, poručio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović, na konferenciji za medije u Bukureštu, gde je u zvaničnoj poseti na poziv rumunskog kolege Klausa Johanisa.

- Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, ali na isti način na koji Rumunija podržava Ukrajinu i Crna Gora kao NATO saveznica od početka ruske agresije na Ukrajinu, snažno podržava i bilateralno i kroz multilateralne načine Ukrajinu u njihovoj borbi - kazao je Milatović.

I rumunski predsednik poručio je da se slanje NATO vojnika u Ukrajinu ne može dogoditi, jer Ukrajina nije članica Alijanse.

- Da li postoji bilateralni dogovor između jedne države i Ukrajine na bilo koju temu, onda to se odnosi prevashodno na njihov bilateralni dogovor. Rumunija neće poslati vojnike u Ukrajinu. Mi podržavamo Ukrajinu na mnogo načina i nastavićemo kao što smo i do sada uradili - zaključio je Johanis, preneo je portal RTCG.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. mart 2024 | 07:49

    Ali bice - traze pravoslavne da ratuju protiv pravoslavnih....

  • Шта рече

    13. mart 2024 | 14:34

    Слање није тренутна опција!Наравно док тата не нареди.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA