Osuđen jer je na Fejsbuku napisao "majku vam policijsku": Napao policajca Sašu i zažalio

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Muškarac kažnjen jer je u kasnim noćnim satima na jednoj Fejsbuk grupi vređao policiju

Državljanin Hrvatske (31) proglašen je krivim i osuđen jer je vređao bjelovarske policajce na Facebook-u.

Prema presudi, on je prošle godine u maju u 0.30 sati “putem društvene mreže Facebook, u grupi „Policija zaustavlja Bjelovar i okolica“, omalovažavao policijskog službenika Sašu i radnik policije u vezi obavljanja njihove službe”.

“On je na društvenoj mreži pod svojim registrovanim profilom objavio: Ajmo, gde ste, majku vam policijsku, idem pravac Narta-Rovišće, Ajdeee Mars i ekipa, gde ste, da vas vidim kako skačete”, navodi se u presudi.

Policajac koji je pisao prijavu protiv osuđenog otkrio je kako su informaciju o tome dobili putem policijskog sistema e-dojave. Dakle, neko je osuđenog prijavio policiji.

“Potom je napravljen ispis tih poruka s profila na Facebooku, pa se onda i videlo da je vređao Sašu i druge policajce. Nakon što sam izvršio uvid u to, zaključio sam da je počinio prekršaj i sačinio sam optužni predlog“, svedočio je bjelovarski policajac.

Sud je muškarca bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 evra jer je “omalovažavao policijske radnike u vezi sa obavljanjem njihove službe”.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić obišao Veliki hadronski sudarač u CERN-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boner

    12. mart 2024 | 10:13

    Tako i treba. Policajci se ne smeju vređati. Oni ljudi samo rade svoj posao. Iskren da budem, nemoj pa se ne boj. Kulturne ljude i vozače, koji se pridržavaju reda, niko ne dira. Prave nered i bahate se, pa im posle krivi policajci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA