Vanredna istraga u slučaju ubistva male Vanje i Panča: Ljupčo Palevski još uvek nije izručen u zemlju

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prvoosumnjičeni u ovom slučaju Ljupčo Palevski se nalazi u zatvoru u Turskoj i očekuje se njegovo izručenje

Odeljenje za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, na zahtev ministra unutrašnjih poslova Panče Toškovskog, a u vezi sa istragom o dvostrukom ubistvu maloletne Vanje Gorčevske i penzionera iz Velesa Panča Žežovskog, završio je provere u SVR Skoplja i SVR Veles.

MUP obaveštava javnost da je, s obzirom na to da je prijava tajna, potvrđeno da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka, a istovremeno su upućene prinudne mere Birou javne bezbednosti za sprovođenje postupka.

Prvoosumnjičeni u ovom slučaju Ljupčo Palevski se nalazi u zatvoru u Turskoj i očekuje se njegovo izručenje.

Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski osumnjičeni su za otmicu i pomaganje u ubistvu i Gorčevske i Žežovskog.

Vanjin otac Aleksandar Gorčevski osumnjičen je da je pomagao u otmici ćerke.

Navedeni osumnjičeni se nalazi u pritvoru u Šutki od početka decembra.

Takođe, u pritvoru se nalazi i Stefan Dimkovski, koji je osumnjičen da je pomagao osumnjičenom za dvostruko ubistvo Ljupču Palevskom Palču da pobegne u Tursku.

Podsetimo, devojčica je nestala 27. novembra oko 7.20 časova kada je krenula u školu, a njeno zakopano telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazde nadomak prestonice Severne Makedonije.

Istragom je ustanovljeno da je devojčica oteta u ulazu zgrade gde je živela, da su joj vezane ruke i noge, te da je ubačen u vreću za spavanje, a potom u vozilo "citroen" koje su otmičari, kako se sumnja, ukrali od Panča Žežovskog kojeg su prethodno ubili i zakopali u Velesu.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA