Pijani vozač ukrao autobus, pa sleteo u jarak u Hrvatskoj: Pogledajte kako su ga izvukli vatrogasci

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Policajci koji su izašli na teren brzo su utvrdili da je za volanom autobusa 52-godišnjak u vidno alkoholisanom stanju. Izmerili su mu koncentraciju od 2,15 promila alkohola u organizmu

Vatrogasci JVP Velika Gorica pozvani su na mesto događaja kako bi povređenog vozača (52) izvukli iz autobusa. Predali su ga radnicima Hitne pomoći nakon što je zadobio lakše povrede.

"Mi smo hitna služba i u Lukinić Brdu smo intervenisali kako bismo pomogli da se izvuče vozač, koji je bio povređen", rekao je za 24sata.hr Ivica Maceković, zapovednik Javne vatrogasne stanice Velika Gorica.

Naime, velikogorički vatrogasci su u subotu uveče putem Županijskog vatrogasno operativnog centra (ŽVOC) dobili dojavu o sletanju autobusa u jarak na Lukinić Brdu u Opštini Pokupsko.

"Informacija je bila da je u autobusu vozač kojem treba da pomognemo. Izašli smo na mesto događaja s dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Postavili smo svoje alate, razbili staklo na vratima, ušli u autobus i uspeli da ga izvučemo. Predali smo ga radnicima Hitne medicinske pomoći, koji su, kao i policija, već bili tamo kad smo stigli", rekao je Maceković.

Policajci koji su izašli na teren brzo su utvrdili da je za volanom autobusa 52-godišnjak u vidno alkoholisanom stanju. Alkotestirali su ga te mu izmerili koncentraciju od 2,15 promila alkohola u organizmu. Ubrzo su utvrdili da se za volanom autobusa našao neovlašćeno, odnosno da ga je ukrao.

"Između 2. i 3. februara u Lukinić Brdu na području Pokupskog s parkirališta je otuđen autobus Setra zagrebačkih registracija u vlasništvu trgovačkog društva, s kojim je oko 21.30 sati na adresi Lukinić Brdo kraj kućnog broja 13 sleteo s kolovoza u odvodni kanal osumnjičeni 52-godišnjak pod uticajem alkohola", izvestila je zagrebačka policija.

Prvo su ga zadržali na trežnjenju, a zatim će nad njim sprovesti kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti odgovarajuće prijave.

Meštani su rekli za medij da vozač nije prešao ni 100 metara pre nego što je završio u kanalu.

"Taj autobus, koliko znam, inače stoji na brdu, preko puta vatrogasnog doma. Nije prešao ni 100 metara. Srećom, niko nije naišao i u nesreći niko nije teže stradao", kaže jedan meštanin.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA