Luda potera po Zagrebu: Kombi sa 32 migranta probio jednu policijsku blokadu, pa se zabio u drugu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U kombiju pronađena 32 strana državljana

Pomoćnik glavnog direktora hrvatske policije Zoran Ničeno izjavio je danas da je policija nakon potere uhapsila 31-godišnjeg Moldavca, krijumčara migrantima, koji se jutros zabio u policijsku blokadu u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu, pri čemu su lakše povređena dva migranta, javlja Index.hr.

Ničeno je u izjavi za medije u Direktoratu policije otkrio detalje potere koja se noćas odvijala na zagrebačkim ulicama. Rekao je da je policija sinoć oko 3 sata delovala po informaciji da se vozilo koje prevozi migrante kreće po A1 prema Zagrebu.

Prvi pokušaj zaustavljanja neuspešan, krijumčar probio rampu

Ali, prvi pokušaj zaustavljanja krijumčara na autoputu bio je neuspešan, a kombi je nastavio vožnju prema Zagrebu. Sve je dojavljeno zagrebačkoj policiji, koja je kombi čekala na naplatnoj rampi Lučko.

"Vozilo je došlo do naplatne rampe Lučko, probilo je rampu na jednom od ulaza i zbog širine naplatnih kućica tamo je bilo teško zaustaviti vozilo", istakao je Ničeno, jer je postajala opasnost da se pri zaustavljanju na tom delu povrede osobe iz kombija.

Za kombijem jurile četiri patrole

Od naplatnih kućica Lučko pa sve do Kustošijanske ulice četiri policijske patrole pratile su krijumčara u begu po Zagrebu, te svetlosnim i zvučnim signalima upozoravale na poteru, kako ne bi bilo štete za ostale učesnike u saobraćaju.

"Vozilo je došlo do Kustošijanske ulice, gde je procenjeno da je najbolja brzina vozila i da je najsigurnije za ostale učesnike da zaustavimo vozilo. Postavljena je blokada od dva policijska vozila u koje je taj krijumčar udario i na taj način se zaustavio", istakao je Ničeno.

Dodao je da su pritom u kombiju pronađena 32 strana državljana.

"Jedan punoletni i jedan maloletni migrant su povređeni, međutim, kako sada znam, nisu zadobili značajnije povrede. Uviđaj je završen", rekao je.

 

U drugom slučaju poginuo srpski državljanin

Ničeno je istakao da je policija iz Jastrebarskog noćas takođe zaustavila krijumčarenje migranata, ali u tom slučaju nije bilo potere. Tokom patrole policajci su videli sumnjivo vozilo, te su ga pratili. Nakon što je vozač primetio da je policijsko vozilo iza njega, naglo je skrenuo na poljski put i udario u drvo.

"Tamo je zatečeno 17 nezakonitih migranata. Neki su lakše, neki teže povređeni, zasad nemam tačniju informaciju o kvalifikacijama povreda", rekao je Ničeno, dodavši da je istraga još u toku. Nije imao informacije o tome da li je vozač tog kombija uhapšen.

Kako javlja Index, vozač, inače srpski državljanin, poginuo je u ovom incidentu.

"Cilj nije samo hvatanje krijumčara"

Istakao je i da policija svakodnevno radi na sprečavanju organizovanog krijumčarenja ljudi. Prošle godine u Hrvatskoj je uhvaćeno 1.880 krijumčara, a u poslednjih šest godina više od 6.000, istakao je Ničeno.

Dodao je da cilj tih policijskih akcija nije samo hvatanje vozača, odnosno izršilaca, već i razbijanje organizacije koja se bavi krijumčarenjem i onih koji sve to zajedno organizuju.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA