Ozloglašeni plaćeni ubica Siniša Petrić sutra će biti izručen iz Španije: Ubio dete (11) jer je "bio nervozan"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ozloglašeni ubica je u Španiji osuđen na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od 15 godina zbog organizovanog kriminala i posedovanja ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja

Siniša Petrić Zenica, plaćeni ubica Zemunskog klana i navodno desna ruka Luke Bojovića, sutra će biti izručen BiH na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen, javlja Srpskainfo.

Ozloglašeni ubica je u Španiji osuđen na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od 15 godina zbog organizovanog kriminala i posedovanja ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja. U kaznu mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Za ta dela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora od pet godina i deset godina, pa je Okružni sud u Banjaluci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina u koju je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru.

Sud u Banjaluci objasnio je da se Ministarstvo pravde Kraljevine Španije obratilo Ministarstvu pravde BiH i zamolilo za priznanje i izvršenje presude osuđenog Perića, a koji je državljanin BiH, za premeštanje na izdržavanje kazne zatvora.

"Ministarstvo pravde BiH je putem Ministarstva pravde Srpske zamolnicu prosledilo Vrhovnom sudu RS da odredi nadležan sud za postupanje, te je Vrhovni sud RS-a rešenjem odredio Okružni sud Banjaluka kao nadležan", navedeno je.

Podsećamo, Zenica je još kao maloletnik bio član grupe ubica Marinka Magde, koja je masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Petrićeva ekipa je radila za Magdu, pa su u januaru 1994, za samo jednu noć, u Subotici ubili Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića, piše "Raport".

Magda je upucao oca i majku, tada se pojavio mali dečak, kome je Siniša rekao da ćuti i da se sakrije iza kreveta. Nakon što su pronašli novac i krenuli, Zenica se okrenuo i ubio dečaka. Kada ga je sudija pitao zašto je ubio dete, Zenica je odgovorio: "Bio sam nešto nervozan te noći."

Osuđen je na smrt, ali mu je kazna preinačena na 15 godina zatvora.

Zenica trenutno izdržava kaznu u Valensiji gde je ranije uhapšen zajedno sa Bojovićem.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA