Severna Makedonija uputila zahtev Turskoj: Šta traže za osumnjičenog za Vanjino ubistvo pre izručenja

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Palevski je juče uhapšen na teritoriji Turske

Ministarstvo pravde Severne Makedonije zatražilo je od nadležnih turskih organa da Ljupčo Palevski, glavni osumnjičeni za ubistvo male Vanja i Panča Žežovskog, bude zadržan u pritvoru zbog izručenja do okončanja postupka.

"Očekujemo da Republika Turska odmah postupi po našem zahtevu2, kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da je zahtev za pritvor u Turskoj poslat zbog obimne procedure pre slanja zahteva za ekstradiciju, koja podrazumeva prikupljanje potrebne dokumentacije od više institucija, njeno prevođenje na turski i slanje zahteva brzom poštom.

Ministarstvo pravde saopštilo je i da je jutros u 9.20 časova dobilo zvanično obaveštenje Interpola da je Ljupčo Palevski, za kojim se traga po međunarodnoj poternici, lišeno slobode u Turskoj.

"Ministarstvo pravde je pokrenulo postupak ekstradicije i prikuplja svu dokumentaciju od institucija koja je potrebna za njegovu realizaciju. Ostvareni su kontakti sa JORSM i OJO Skoplje kako bi se uredno kompletirali dosijei o tome kako bi Ministarstvo pravde moglo da postupi. Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA