Saslušan Stefan, koji je vozio osumnjičenog za Vanjino ubistvo do Turske: Otkriveno šta je rekao u policiji

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Stefan D. je uhvaćen juče na GP Dojran

Stefan D., koji se sumnjiči da je Ljupča Palevskog Palču, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog, vozio sve do Turske, negirao je da je u trenutku puta znao da je Palevski umešan u ubistva.

Prema nezvaničnim saznanjima Skopje1, Stefan je tvrdio u policiji da je za to da je Palčo osumnjičen saznao tek 3. decembra uveče, kada je policija objavila da se za njim traga zbog ubistva male Vanje i Žežovskog.

Ukoliko ovo i jeste istina, nejasno je zašto se nije prijavio policiji sve do juče, kada je uhvaćen na graničnom prelazu Dorjan.

Stefan je na društvenim mrežama podelio i fotografiju iz Turske, koja je objavljena 3. decembra, ali ujutru. Ovo ukazuje na to da je Palčo bio u Turskoj kada su javnost i institucije počele da ga traže.

Kako prenosi Skopje1 Stefan D. se bunio zbog određivanja mere zadržavanja. Navodno je reagovao i kada je zaustavljen na granici i kada mu je vozilo oduzeto. Policija ga je juče dovela u Skoplje, a tada je navodno opisao svaki trenutak koji je proveo sa Palčom, koji se sumnjiči za otmicu i ubistvo dve osobe.

Postoji i fotografija Stefana i Palča na društvenim mrežama, ali do sada nije otkriveno da li je nastala pre zločina ili u vreme dok je Palčo bežao.

Podsetimo, Palče je iz Makedonije pobegao u Beograd, a odatle preko Bugarske u Tursku.

On je juče uhvaćen u Turskoj i očekuje se slanje zahteva za njegovo izručenje.

Svi poznati detalji Palčovog bekstva

Policija i tužilaštvo su ranije otkrili da je Palčo iz Makedonije pobegao 30. novembra i to prvo u Beograd. Njega je u Srbiju dovezao njegov advokat, koji je rekao da ga je Palevski zamolio da ga odveze na preglede.

Palča je, kako je sinoć obelodanjeno, ostavio u jednom beogradskom hotelu. Do Beograda je stigao vozilom "škoda superb".

Prema ranijim informacijama, Palčo je 1. decembra krenuo put Bugarske, a spekulisalo se da mu je krajnja destinacija bila Turska, gde je juče i pronađen.

Sumnja se da ga je iz Srbije do krajnje destinacije vozio Stefan, inače otac dvoje dece.

Kako je otkrio makedonski ministar policije, Palčo je do Turske stigao vozilom "land rover".

Nije poznato u koje tačno vreme su Stefan i Palčo krenuli na put dug najmanje 13 sati vožnje "u cugu", kao ni da li su usput stajali. Zna se da su u Bugarsku ušli na GP Gradina, u Tursku na prelazu Kapitan Andrejevo. Navodno je Stefan ostavio Palča u Balikeširu, gradu udaljenom skoro šest sati vožnje od granice sa Bugarskom.

U ovom trenutku nije još jasno kog dana je Palčo tačno stigao u Tursku, kao ni gde je boravio i šta je radio sve do hapšenja 5. decembra.

Ono što se zna jeste da je pokušao da zavara trag policiji.

"Naše službe iz Centra za međunarodnu policijsku saradnju stupile su u kontakt direktno sa vlastima i policijom u Turskoj i jedan od njihovih operativnih izvora nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se lice nalazi u Balikeširu i rekao nam o namerama da želi da ide odatle u Istanbul. On se sa taksistom sprema da ode u Istanbul i tu se pretvara da ide i onda se vraća nazad u Balikešir. U utorak popodne ga je uhapsila turska policija dok je šetao jednim od autoputeva u Balikeširu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski na konferenciji za medije i dodao da za sada nema potvrđenih informacija o krajnjoj destinaciji na koju je Palevski želeo da ide.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA