Državljanin Crne Gore uhapšen u Bosni: Sumnjiči se za šverc "težak" oko 300.000 evra

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz MUP-a Republike Srpske je, uz navođenje inicijala, navedeno da su R.V. juče kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum,

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske danas su, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predali državljanina Crne Gore R. V. (47).

Kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srspke on se sumnjiči za šverc "težak" oko 300.000 eura (600.000 konvertibilnih maraka).

Informacija da je R.V. uhapšen potvrđena je nezvanično "Nezavisnim novinama".

Iz MUP-a Republike Srpske je, uz navođenje inicijala, navedeno da su R.V. juče kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, tokom ulaska u BiH, nakon čega je utvrđeno da je za njim potragu raspisao MUP Srpske.

Protiv njega i drugih osoba je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izveštaj o nizu krivičnih dela, kojim su, kako ih terete, stekli oko 300.000 eura.

"Ove aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila naziv "Wolf" i bila je usmerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih dela iz oblasti krijumčarenja cigareta", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

(Telegraf.rs)

Video: Hapšenje muškarca koji se pretvarao da je lutka kako bi krao po tržnom centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA