Podneta krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti u Nikšiću

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Podneta je krivična prijava protiv Lj. Đ. (36) zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti

Policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti "Zapad"–Odeljenja bezbednosti Nikšić su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podneli krivičnu prijavu protiv Lj. Đ. (36) zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Naime, 9. novembra 2023. godine postupajući po prijavi I. Č, odgovornog lica na poslovima zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Železara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj. Đ. uputio uvredljive reči preteće sadržine licu M. Đ, preduzete su aktivnosti na rasvetljavanju prijavljenog događaja.

Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu lica M. V. u medijima, da je ostavku na funkciju predsednika u Odboru direktora EPCG-Železara Nikšić, podneo nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog i preduzeli mere na rasvetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj. Đ. učinjenih prema M. V. ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG.

Takođe, kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj. Đ, učinjenih prema licu M. Đ. nema elemenata krivičnog dela, protiv istog će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara: Snimak prikazuje kako prilaze pumpi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA