≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski ministar odbrane učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći: Poginula jedna osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je objavila saopštenje

  • 2
Mario Banožić Printskrin: Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić učestvovao je jutros u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, piše Index.hr. On je upravljao vozilom koje se sudarilo s kombijem, a vozač kombija je poginuo, saznaje hrvatski Telegram.

Kako je potvrdio upravnik smene PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje.

Mario Banožić, Ministar odbrane Hrvatske Foto: ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

- Mario Banožić prevezen je u bolnicu - rekao je Kapular, koji nije znao detalje o zdravstvenom stanju i težinama ozleda ministra Banožića.

Gradski portal Cibalia objavio je prvu fotografiju sa mesta nesreće:

PU vukovarsko-srijemska objavila je saopštenje o nesreći.

"Jutros u 6.15 primljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni funkcioner), zbog zadobijenih povreda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci", navode.

"U toku je uviđaj kojim rukovodi zamenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)", dodaju iz policije.

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Hrvatske 

Nakon vesti o nesreći u kojoj je učestvovao ministar odbrane Mario Banožić oglasilo se i Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

"U jutarnjim satima u subotu 11. novembra 2023. godine na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je učestvovao ministar odbrane Mario Banožić s ličnim vozilom i vozač kombija. Vozač kombi vozila u saobraćajnoj nesreći je smrtno stradao.

Lekarska pomoć ministru odbrane zbog zadobijenih povreda pružila se u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci. U toku je ubiđaj kojim rukovodi zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru", napisali su.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logično

    11. novembar 2023 | 09:57

    Ma kako da se desilo biće krivac vozač kombija.

  • Krle

    11. novembar 2023 | 10:43

    Kod nas je jedan ministar tako ubio zenu na naplatnoj rampi ali je kasnijim vestacenjem ustanovljeno da je auto bio na autopilotu a da je vetar nagurao taj auto sa tom zenom i da niko nije kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA