Katarina se po drugi put bori sa leukemijom: Hitno su joj potrebni donori matičnih ćelija

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ona je krenula na ciklus terapija, na koje je njen organizam odlično reagovao. To, međutim, nije dugo trajalo

Katarina Trivić (21) iz Banjaluke je 2020. godine saznala da boluje od akutne mijeloidne leukemije. Tada je započela borba i njeno lečenje, ali se posle truda i napora leukemija, nažalost vratila.

- Bolest mi je otkrivena 31. decembra 2020. godine, a simptomi su krenuli nešto malo ranije. Jednog dana sam dobila temperaturu i mislila sam da je korona, jer je tada bila u jeku. Dve nedelje sam radila testove, a potom sam otišla da izvadim krv i kada su stigli rezultati, bili su katastrofalni. Nisu mi rekli šta se dešava. Poslali su me u Beograd na punkciju koštane srži, i tamo sam saznala da imam akutni mijeloidnu leukemiju (AML) - rekla je Katarina za Telegraf.rs.

Ona je krenula na ciklus terapija, na koje je njen organizam odlično reagovao. To, međutim, nije dugo trajalo. Nakon samo tri meseca, saznala je da se bolest vratila.

Pojavila izraslina na leđima, nalik na sarkom. Odradili su mi pregled koštane srži i shvatili da se bolest ponovo vratila. Za sada, primila sam ciklus terapija, i držimo sve pod kontrolom, ali mi je potrebna transplantacija matičnim ćelijama, za koju tražim donora. Prvu sam imala pre dve godine - priča nam Katarina.

Ova mlada i lepa devojka je veoma popularna na društvenoj mreži TikTok gde je apelovala na sve da joj pomognu da pronađe donora kako bi nastavila s normalnim životom.

"Trenutno sam na hemoterapiji i spremam se za transplantaciju matičnim ćelijama. Htela sam da apelujem na sve humane ljude, sigurna sam da vas ima puno, jer baš mi možete da mi spasite život", započela je ona.

Ona je objasnila svima kako mogu da se prijave da budu donori.

"Vi sa matičnim ćelijama možete da pomognete meni ili nekoj drugoj osobi. Pravijte se i registrujte se i dajte krv na analizu, jer verujem da bi se svako osećao dobro da nekome spasi život", istakla je Katarina.

(Telegraf.rs)

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA