≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ubistvo Arnele nezapamćen zločin: Bivši dečko je uz pomoć prijatelja zadavio, izbo, pa je bacio niz liticu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kako je objašnjeno u sudu, najpre je Avdija Selimović namamio u svoj automobil Arnelu s kojom je ranije bio u vezi, te su kratko razgovarali. Nakon toga su se uputili prema Avdijinoj kući, a u blizini kuće ih je čekao Muriz Brkić, koji je uleteo u automobil i počeo da davi nesrećnu devojku

  • 0
Arnela Dogić, Djogić, Đogić, ubijena Foto: Facebook/Arnela Dogic

Arnela Đogić (24) iz Olova ubijena je od strane dvojice mladića Muriza Brkića i Avdije Selimovića koji su priznali su da su izveli monstruozni zločin, nedugo nakon što su uhapšeni u martu 2016. godine.

Kako je objašnjeno u sudu, najpre je Avdija Selimović namamio u svoj automobil Arnelu s kojom je ranije bio u vezi, te su kratko razgovarali. Nakon toga su se uputili prema Avdijinoj kući, a u blizini kuće ih je čekao Muriz Brkić, koji je uleteo u automobil i počeo da davi nesrećnu devojku.

Nakon što su shvatili da Arnela nije mrtva, Muriz je izvadio nož i s nekoliko uboda joj oduzeo život. Potom su se odvezli nedaleko Olova u mesto Ćudanske Krševe, njeno beživotno telo izvukli iz automobila i odneli ga na vrh litice i bacili ga u reku, zajedno sa nožem kojim su je ubili.

Nakon tog zločina uzeli su njen novac i noć proveli u kafanama veseleći se.

Novinari Avaza uputili su se ka kući roditelja Avdije Selimovića

- Ispred kuće su bili Avdo i Azra. Njegov otac Avdo tada je rekao da je svom sinu sve pružio, a ono što je majka Azra izgovorila, poneću sa sobom u grob - piše Avaz.

Poslednji put

- Što mu je to trebalo? Auto, kuća, zaposlio sam ga... Ako te cura neće, pa, Bože moj, ima druga. A ne on nije hteo drugu i šta će sad? Kad izađe iz zatvora, neće biti ni majke ni oca - zadrhti mu brada.

Avdija Selimović je, sa prijateljem Murizom Brkićem, okrvavio ruke, oduzevš život devojci koja je bila puna elana, bila stub svoje familije, bila olovska vila, kako su je zvala braća, prijateljice, kolegice. Njene nevine godine tek su spoznavale život koji je tragično prekinut samo zato što je vjerovala u dobro u ljudima koji ga nikad u sebi nisu imali.

Brkić i Selimović su osuđeni na po 40 godina strogog zatvora. Ali nekoliko dana pre izricanja presude, sudija Enes Malićbegović je na hodniku, pred nekoliko svedoka i novinara, izjavio: "Da ih sad obesiš za ovo što su uradili, malo je."

Bio je 27. februar 2016. godine. Arnela je već neko vreme trpela torturu tada već bivšeg momka Avdije. On je zapalio seno njenoj porodici. Pretio i slao poruke.

Arnela se žalila, tražila zaštitu od Tužilaštva ZDK. Nije je dobila, kako prenosi Avaz.

Tog 27. februara Avdija ju je nazvao. Krenula je iz kuće, ni ne sluteći da joj je to poslednji put. Ona je već neko vrieme bila u vezi sa drugim momkom Kenanom Trakićem.

Monstrumi osuđeni na po 40 godina

Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Arnelu.

Pre nego što će se, po dogovoru preko Facebooka, naći sa Arnelom, Avdija je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tela nakon ubistva.

Kako se Avdija, po prethodnom dogovoru, oko 18.30 sati našao sa Arnelom ispred zgrade u Olovu kada je sela u njegovo vozilo na zadnje sedište, krenuo je u pravcu mesta gde je Muriz čekao da Avdija doveze Arnelu.

Avdija i Muriz nakon ubistva otišli u kafanu

Kada se dovezao do mesta zvanog Brda, zaustavio je vozilo u koje je Muriz ušao i seo na mesto suvozača. Odmah se obratio Avdiji riječima: "Avdija, hoćemo li sada", na što je Avdija, vozeći prema mestu Čudanski krševi, odgovorio: "Odmah".

Nakon toga je Muriz između prednjih sedišta prešao na zadnje i odmah Arneli počeo zadavati udarce zatvorenim pesnicama u predelu glave, na što je Arnela zajaukala: "Joj, Avdija", i plačući molila: "Nemoj, molim te".

Mnogo propatili

Nakon toga devojku su vezali PVC užetom, a po dolasku na Čudanske krševe izbacili su je iz vozila, gde ju je Brkić preklao nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: "Uradi tako da ne ostane živa"

Nakon ubistva devojku su bacili s litice visoke oko 70 metara, u kanjon reke Stupčanice, a zatim otišli u kafanu, gde su trošili novac nađen u njenom kaputu.

Tu je bio i Kenan Trakić, tadašnji momak Arnele Đogić, koji je izjavio da su došli i njega da ubiju te je on s nekoliko prijatelja napustio kafanu u mestu Careva Ćuprija prema Zavidovićima.

S dženaze ubijene djevojke

Arnelini roditelji i braća su mnogo propatili. Njihova bol, sigurno je, nikada neće zacijeliti. Njihova vila je imala san da postane policajka i bila je primljena na Policijsku akademiju u Sarajevu, ali zlotvori joj oduzeše život.

A što se tiče oca Muriza Brkića, on od stida, srama i straha mesecima nije izlazio iz svog sela.

S reporterima "Avaza" je razgovarao u šumi i uspeo je nekoliko rečenica izgovoriti.

"On je kao dete pao s kruške. Nešto mu se otkačilo u glavi. Doktor mu je rekao da nikako ne sme piti alkohol. Đavo da ga nosi", rekao je.

Tako su razbijeni snovi olovske vile.

Snimljen film o velikoj tragediji

"Tako da ne ostane živa", film bosanskohercegovačkog reditelja Faruka Lončarevića, snimljen je inspirisan stvarnim događajem, ubistvom Arnele Đogić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA