Stanko naručio kiselu vodu, poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu: Poseta restoranu mu umalo došla glave

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Bezazlen odlazak na ručak u jedan riječki restoran za 41-godišnjaka je umalo završio kobno. Samo nekoliko kapi mu je spalilo utrobu, te ga je odvezla Hitna pomoć. Do sada je smršao 20 kilograma i moraju mu širiti jednjak da bi mogao da guta supu ili puding

Bračni par iz Pule otišao je na ručak u jedan riječki restoran, a piće je u bočicama stiglo pre jela, javlja danas.hr. Stanko Laković prepričava dramu koja je usledila.

"Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i usta su mi izgorela! I iz restorana su me nakon možda pola minuta, minut poslali napolje".

Radnici su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvela. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su dali dijagnozu što je popio. Laković prenosi reči lekara:

"Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je nekoliko kapi prošlo dole po jednjaku i spalilo ga. Da sam popio više, ne bi me bilo tu".

Ne zna kako je hemikalija završila u bočici, pa na njihovom stolu. Kaže, kada ga je odvozila Hitna pomoć ispred restorana, supruga se vratila unutra.

"Nisu joj hteli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu da može da uslika šta je pio, koja je vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htela da izađe, znači, ako bude zvala Hitna pomoć izaći će, ako ne - nemaju zašto da izlaze", rekao je Stanko.

Pokazuje fotografije s posledicama i ranama po ustima i jeziku. Vlasnik restorana koji nije pred kamere, telefonski je za RTL potvrdio da su uz jelo naručili dve mineralne vode s ukusom, ali nije znao da objasni zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdat. Slučaj je na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci u čijem dopisu stoji:

"Spisi Državnog tužilaštva za vreme provođenja istrage i drugih radnji do donošenja odluke o prijavi, smatraju se tajnim".

Stanko je ostao nedelju dana u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku svakih sedam, a sada svakih 20 dana, ide u anesteziju i širenje jednjaka i to kada više ne može da proguta ni puding ni supu. Zato sve poziva na oprez.

"Prvo neka pomirišu, posle malo onako licnu da vide da li je u redu i ona tek krenu da piju, definitivno ko je čuo za moj slučaj, pazi na te stvari".

Kobno piće popio je sredinom maja, a odlučio je da javno progovoriti tek sada, nakon prošlonedeljne priče o devetogodišnjaku koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umjesto soka od jabuke dobio opasnu tečnost koja mu je spalila jednjak.

"Da, to je bio okidač i da, jako me šokiralo jer znam kroz šta prolazim i ne bih želeo nikada nikome to".

Nada se da će priča dobiti sudski epilog i da će krivac odgovarati jer, kako kaže, nije normalno da neko umalo umre zbog gutljaja kisele vode u restoranu.

(Telegraf.rs)

Video: Sleteo novi avion sa Srbima iz Izraela: Ovo su njihove priče

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    11. oktobar 2023 | 06:32

    Ništa novo. Koliko vidim Stanko je srbsko ime.

  • PrAvEdNiK.no1

    11. oktobar 2023 | 14:50

    Jel naručio kiselu vodu ili kiselnu vodu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA