Potera za mladim dilerom iz Splita: Kada su policajci videli šta je u paketu jasno im je bilo zašto je bežao

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pune ruke posla za hrvatsku policiju

Splitska policija je protekle sedmice uhapsila dvojicu dilera, u Splitu i Trogiru, od kojih su za jednim morali trčati nakon što su ga zaskočili pred poštom. Kada su pregledali paket koji je preuzeo, jasno im je bilo zašto se odlučio na beg, piše "Slobodna Dalmacija".

Inspektori Službe kriminaliteta droga 19-godišnjaku iz Splita napravili su zasedu pred zgradom Hrvatske pošte na Stinicama. Mladić je došao da preuzme paket koji je naručio na tuđe ime, te je službenici na šalteru pokazao tuđu ličnu kartu.

Uzeo je kutiju i izašao pred zgradu kada su mu s bokova prišli policajci u civilu i pokazali službene legitimacije. Kada je shvatio da mu preti prijava u dosijeu, progurao se kraj jednog inspektora, prigrlio paket preko grudi i počeo da beži.

Potera je trajala kraće vreme oko zgrade pošte, uz železničke šine gde je momak bacio paket. Nakon što su ga sustigli, vezan je lisicama.

Pokupili su paket u kojem su našli 300 grama marihuane te tečnost s više od 90 odsto THC-a (tetrahidrokanabinol, glavna psihoaktivna supstanca u indijskoj konoplji). Tečnost je bila raspoređena u 20 elektronskih vaporizatora.

Naime, isparivači, pogotovo u obliku cigareta, su sve popularniji načini uživanja marihuane. Kako je u pojedinim državama legalna, ima ih u slobodnoj prodaji te se mogu kupiti i naručiti dostavom.

Nad 19-godišnjakom je sprovedena istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogama. On je uz krivičnu prijavu predat policijskom pritvorskom nadzorniku.

Drugi diler koji je završio kod pritvorskog nadzornika je 25-godišnjak iz Trogira. Njemu su inspektori za droge pretražili stan u starom istorijskom gradskom jezgru.

Našli su 719 grama amfetamina, tri grama kokaina, 65 grama marihuane, dve stabljike indijske konoplje. Uz drogu je imao vagu za precizno mjerenje, te opremu za uzgoj marihuane. Uz krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama predat je policijskom pritvorskom nadzorniku.

U nastavku postupka su obojica privedena u Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu gde su dobili priliku da iznesu odbranu. Nakon toga sledi odluka o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru.

Kako na to često utiče imaju li prijave od ranije, u slučaju 19-godišnjaka uzeće u obzir da ima u dosijeu prekršajnu prijavi zbog posedovanja droge, dok je Trogiranin odranije prijavljen zbog krađa.

(Telegraf.rs)

Video: Misteriozni čovek u crnom šeta putem između Kovilja i Budisave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA