Šef policije u Osijeku misli da je Marko slučajno ubio Mihaelu: "Hvalio se, vadio pištolj, repetirao"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Prema informacijama do kojih je juče došao Index, Županijsko državno tužilaštvo ostaje pri kvalifikaciji da se radi o ubistvu

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece rekao je danas da je veruje da je policajac Marko slučajno ubio devojku Mihaelu u Osijeku.

"Ono što smo do sada utvrdili je da su se devojka i policajac poznavali oko mesec dana, a ona je u više navrata dolazila kod njega u stan. Tog dana policajac je na našoj porti radio do 18 sati, a tog dana zadužio je novu futrolu.

Kada je došao u stan, devojka je došla kod njega, a on se hvalio novom futrolom, pokazivao je, vadio pištolj, municiju, vraćao, repetirao... I u jednom trenutku, najverovatnije zbog lošeg baratanja oružjem, došlo je do pucnja i metak je pogodilo mladu devojku", ispričao je Bece, prenosi Jutarnji list.

Osvrnuo se i na informacije u medijima kako je od vremena smrti do prve dojave prošlo najmanje sat vremena.

"To su netačne informacije. O detaljima ne mogu, ali mi imamo komunikaciju devojke i mogu reći da je proteklo nekoliko minuta od njene zadnje komunikacije do njegovog poziva službi 112. U tom prvom pozivu on je pokušao da prikaže da se radi o samoubistvu ili da se devojka sama upucala", nastavio je Bece.

"Brzo smo zaključili da nije samoubistvo"

On je dodao da je policija brzo stigla na lice mesta.

"Naša ekipa je došla na uviđaj, pozvali smo Županijsko državno tužilaštvo, njihova zamenica je vodila uviđaj, fotografisalo se, fiksiralo se i izuzeti su tragovi, sve je snimljeno... Vrlo brzo zaključili smo da nije reč o samoubistvu", kazao je on.

Uhapšen je u jutarnjim časovima i od tada mi imamo 24 sata da utvrdimo osnovanu sumnju u počinjenje krivičnog dela, pa smo išli s težom kvalifikacijom opšteopasne radnje", kazao je Bece.


Komentarisao je i razliku u kvalifikaciji krivičnog dela policije i DORH-a.

"Sve vreme se spominje konflikt oko kvalifikacije, mi smo dostavili DORH-u sve što smo prikupili, a u praksi je bilo i ranije prekvalifikacija u oba smera, iz težih u lakša, iz lakših u teža. Treba reći i da će u narednih šest meseci trajati istražne radnje, prikupljaće se dokai, veštačenja, ko zna hoće li ostati ova kvalifikacija. U ovome nema ništa sporno, a svi medijski navodi najviše štete njenoj porodici jer je previše netačnih informacija", kazao je Bece.

DORH sve uvereniji da je ubistvo bilo namerno

Prema informacijama do kojih je juče došao Index, Županijsko državno tužilaštvo ostaje pri kvalifikaciji da se radi o ubistvu, a takvu kvalifikaciju potkrepilo je sve što je dosad utvrđeno u prilikom sprovođenja dokaznih radnji, uključujući i nove dokaze.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, policajac je tek oko sat vremena nakon ubistva nazvao 112. Njima je, a ne policiji, lažno prijavio da je Mihaela počinila samoubistvo. U međuvremenu je i telefonirao, međutim, nije poznato koga je zvao i da li je razgovarao s nekim u policiji.

Navodno je u međuvremenu i čistio odeću i tuširao se, a nije isključeno ni da je premeštao pištolj kako bi sve izgledalo kao samoubistvo. Naime, istražitelji su tek nakon nekog vremena tokom uviđaja posumnjali u verziju o samoubistvu koju je plasirao osumnjičeni policajac. Onda su na ispitivanju pritisli mladića i došli do verzije prema kojoj je pištolj slučajno opalio dok ga je čistio.

I dalje je sasvim nejasno zašto su policajci tako lako poverovali u tu verziju iako ih je njihov 27-godišnji kolega pre toga slagao da se Mihaela sama ubila i da on nema nikakve veze s tim.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    29. septembar 2023 | 10:28

    To kod vas Texas, kaubojsko vreme, ni uto vreme kauboji kad su sa devojkom, skidali su pistolj. Koji tupan i kako izvlaci klosara nafixanog a devojka je niko i nista. Je to tatin sinek pa ga vadite i lazete svet. Ubio je jer je dobio korpu kad je dama videla sa koim idiotom bolesnim ima posla. Da je moja cerka, nebi ni on koracao zemljom u takvom koruptivnom Texasu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA