Uhapšen muškarac koji je pucao sa balkona kuće u Ptuju u Sloveniji: Tri moguća uzroka drame

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Muškarac se opirao hapšenju, tom prilikom zadobio lakše povrede

Slovenački specijalci uspešno su upali u kuću u Dražencu kod Ptuja u Sloveniji, sa čijeg je balkona 56-godišnji muškarac ranije danas pucao, i uhapsili ga, prenosi TV Slovenija.

Kako je nakon hapšenja rekao načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Maribor Stanko Vidovič, 56-godišnjak je ispalio više hitaca i pogodio vozilo u prolazu u kojem su bile dve osobe, ali one nisu povređene, već je načinjena samo materijalna šteta, piše Tanjug.

Muškarac se opirao hapšenju pripadnika specijalne policijske jedinice, a tokom hapšenja nanete su mu lakše telesne povrede.

"Još istražujemo motiv. Biće uviđaj na mestu zločina, a biće izvršen i pretres kuće", rekao je Vidovič.

Načelnik policije je dodao i da je muškarcu prošle godine suđeno za krivično delo pretnje, kao i da ima dozvolu za posedovanje oružja.

Muškarac je ranije danas ispalio više hitaca sa balkona kuće nišaneći policiju, a mariborska policija je saopštila da je od njega više tražila da izađe iz kuće bez oružja i podignutih ruku, ali on to nije učinio.

TV Slovenija navodi da je mogući uzrok drame i pucnjave koja je usledila bila porodična nesuglasica, raskid sa partnerom i podela imovine.

Muškarac je u kuću ušao oko 13.30 časova, a kod sebe je navodno imao mnogo oružja.

Policija je takođe saopštila da povređenih u pucnjavi nije bilo.

(Telegraf.rs)

Video: Uragan Milton sve bliži Floridi, evakuiše se milion ljudi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA