Novi detalji o vozaču koji je sleteo u reku i ostavio putnika: Nađen je 10 km dalje, a evo ko je saputnik

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Putnik koji je bio sa njim u automobilu navodno je autostoper i dalje je u bolnici, ima teške telesne povrede

Pronađen je i uhapšen muškarac (37) koji je tokom vikenda napravio saobraćajnu nesreću sletevši svojom Hondom u reku Veličanku kod Požege. Pronađen je, kako je potvrđeno u policiji, oko 12.30 časova u okolini Radovanca kod Velike, takođe nedaleko od Požege.

Tridesetsedmogodišnjak je uhapšen i priveden u prostorije policije, a sledi dalje kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivična dela „izazivanje saobraćajne nezgode u saobraćaju na putevima“ i „nepružanje pomoći“.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ga je zatekla kako hoda lokalnim putem. On je odmah uhapšen i priveden radi kriminalističke obrade. Na licu mesta se moglo čuti da se ovih dana krio po okolnim kućama, prenosi N1 i dodaje da policija sada proverava da li mu je neko pomogao da pobegne.

Nakon hapšenja, odveden je na lekarski pregled pošto je u nedelju doživeo saobraćajnu nesreću. Pronađen je na osnovu dojave, a uhapšen na oko 10 kilometara od mesta nesreće. U toku je uviđaj koji bi trebalo da utvrdi da li je imao pomagače i gde se nalazio tokom četiri dana, koliko je trajala potraga za njim.

Kako se saznaje, policija će prijaviti 37-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nezgode, kao i zbog napuštanja mesta udesa, odnosno nepružanja pomoći, prenosi Index.hr.

Takođe se saznaje da se 37-godišnji muškarac nije žalio na veće telesne povrede u bolnici, ali da se žalio na psihičke probleme i rekao da se oseća rastreseno i izgubljeno.

U udesu je teško povređen putnik, navodno autostoper.

Nesreća u kojoj je učestvovao ovaj 37-godišnjak dogodila se u nedelju ujutru na putu Požega - Mihaljevci. Posle sudara sa Polom, njegova Honda nemačke registracije završila je u reci Veličanki, a nakon toga vozaču se izgubio svaki trag.

U udesu je 30-godišnji putnik iz Honde, muškarac kojeg je 37-godišnjak navodno povezao jer je stopirao pored puta, zadobio teške povrede. Spasili su ga vozači koji su naišli neposredno nakon sudara. Vozač Pola u koji je Honda udarila lakše je povređen.

Iz PU Požeško-slavonske odmah su potvrdili da znaju ko je osumnjičeni vozač. Reč je o uhapšenom 37-godišnjaku koji je bio na privremenom radu u Nemačkoj. On je u nedelju ujutru, usled neprilagođene brzine, prešao vozilom u suprotnu saobraćajnu traku i prednjim levim delom udario u prednji levi deo Pola kojim je upravljao 70-godišnjak.

Policija i HGSS detaljno su pregledali više od 500 hektara terena, ali su onda jutros dobili informaciju da je vozač u bekstvu.

Putnik koji je bio sa njim u automobilu i dalje je u bolnici. Ima teške telesne povrede, ali je van životne opasnosti.

"On je hospitalizovan na Odeljenju traumatologije, njegovo stanje je stabilno, ali je van životne opasnosti", rekao je lekar i dodao da je od početka svestan i da je dobrog opšteg stanja.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Nišu: Automobil sleteo u reku Nišavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA