Lanu (17) autobus vukao po putu, zadobila jezive povrede: Vozač nije ni stao, majka očajna jurila po bolnicama

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Prema tvrdnjama majke, vozač je devojčicu vukao nekih 40 metara po drumu, sve dok joj se noga nije oslobodila. Pomoć joj pružili prolaznici

"Moja ćerka je vrištala, bus ju je vukao po podu, a niko unutra, ni vozač, nije video šta se događa, već je samo nastavio da vozi", ispričala je za Index Lorena, majka 17-godišnje Lane B., koja je zaodobila prošlog petka ozbiljne povrede u Zaprešiću.

Lorena tvrdi da su, nakon traumatičnog događaja doživeli novi šok i to na hitnom prijemu zaprešićke bolnice.

Stravična se nesreća dogodila u petak oko 22:15 na ZET-ovoj stanici Terminal.

"Lana je trčala na bus, zadnja vrata su bila otvorena, ona je stavila nogu i ruku unutra, ali u tom trenutku su se vrata zatvorila i bus je krenuo. Nastavio je da vozi, nije stao, a ona je bila zaglavljena vratima. Autobus ju je vukao po putu nekih 40 metara", ispričala je Lorena.

Njena ćerka uspela je nekako sama da izvuče nogu iz autobusa, koji se ni nakon toga nije zaustavio. Pala je na put, a u pomoć su joj priskočili jedna devojka koja je vrištanje čula s balkona i dva dečka.

"Dali su joj maramicu da se obriše, a ta ju je devojka uvela u stan da se još malo opere. Tada sam došla i ja i odvela je u Hitnu u Zaprešiću", priča Lorena.

Na Hitnoj je, tvrdi, za njih usledio novi šok.

"Tamo su je na brzinu pogledali i rekli da joj nije ništa, da je samo malo ogrebana. Samo su joj malo očistili trbuh i rekli da možemo da "idemo kući i mirno spavamo". Ja sam bila u šoku, zamolila sam ih da mi daju nalaze i otišla s ćerkom u Klaićevu.


U bolnici u Klaićevoj su na kraju zadržali od petka do nedelje.

"Ona je u Klaićevoj vrištala od bolova. Tamo su je ponovo čistili, od trbuha, ruke, noge, glave… U Zaprešiću su joj samo malo očistili trbuh, čistili su je možda tri minuta, da bi u Klaićevoj rekli da su rane još prljave. To je izgledalo strašno, na trbuhu je imala dubinske ogrebotine. U Klaićevoj su je vodili na snimanje, celu noć su je budili da vide ima li potres mozga", priča majka tinejdžerke.

Slučaj je prijavljen policiji koja je od Lane uzela izjavu, ali Lorena kaže da i dalje nije dobila zapisnik koji je tražila.

"Policija je od nje uzela izjavu, policajac je stajao pored nas na Hitnoj u Zaprešiću, čuo je kako lekari govore da Lani nije ništa i otišao. Mi sada čekamo nalaze od Klaićeve, koji će se slati policiji. Ja i dalje nisam dobila ništa iz policije", tvrdi majka.

Iz ZET-a im se, kaže, do danas niko nije javio.

"U policiji su mi samo rekli da vozač nije ni znao da se to dogodilo. Tu nema izvinjenja, to je nešto što se nikome ne sme ponoviti", kaže Lorena i dodaje da jesu razmišljali o odšteti od ZET-a.

"Glavni cilj nam je da se to nikad više ne ponovi. Moja ćerka je proživela veliku traumu i šok. Najviše se bojim da će joj ta trauma ostati, nije joj svejedno kad prolazi pored autobusa. Verujte mi, na ovom neće stati", kaže majka.

Iz policije su potvrdili da je došlo do nesreće i da čekaju dokumentaciju iz Klaićeve bolnice kako bi nastavili postupanje prema vozaču.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA