Devojke s "audijem" stale posle rampe, a onda je naišao voz: Snimak incidenta u Banjaluci

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Ovim potezom vozač je ugrozio ličnu bezbednost, kao i bezbednost odvijanja drumskog i železničkog saobraćaja", navode iz Željeznica RS

Na putnom prelazu Incel 1 u Banjaluci vozač je ne poštujući svetlosnu i drumsku signalizaciju automobilom ušao u prostor između polubranika i pruge uprkos svetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza. Sve se ovo desilo pre nekoliko dana u kasnim večernjim satima i sve su snimile kamere Željeznica Republike Srpske, pišu "Nezavisne".

U jednom momentu se vidi da iz vozila sa mesta suvozač izlazi žena koja kroz otvoreni prozor priča sa vozačem. U narednom momentu iz vozila izlazi i vozač, druga žena, i njih dvoje pričaju. Kada je naišao teretni voz one su sele u vozilo i sačekale da kompozicija prođe, a potom su nastavile svoj put.

"Ovim potezom vozač je ugrozio ličnu bezbednost, kao i bezbednost odvijanja drumskog i železničkog saobraćaja", navode iz Željeznica RS.

Podsetimo, 6. augusta ove godine dva automobila pokušala su da pređu pružni prelaz u naselju Vrbanja i to u trenutku kada je rampa bila spuštena. Oni su jedan za drugim stigli do pružnog prelaza, kada su se praktično našli između spuštenog polubranika i pruge uprkos svetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza.

Iz Željeznica RS navode da je "iluzorno govoriti da su svi putni prelazi obezbeđeni u skladu sa zakonskim propisima i da Željeznice RS u skladu sa zakonskom regulativom kontinuirano rade na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, ako ne postoji ni minimum svesti o odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kao i o opasnostima i posledicama neodgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju".

Dodaju da im jedino ostaje da ponovo upozoravaju na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, ukazujući na potrebu odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, čime bi se eliminisale nezgode i udesi na putnim prelazima, koji u svakom slučaju proizvode tragične i nesagledive posledice.

(Telegraf.rs)

Video: Na "najskupljem" trgu u Veneciji odsvirali su nam kolo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA