Anđelin ubica tražio da ga puste na slobodu: "Ćerka mi je bolesna, imam problema sa kičmom"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ivan naveo brojne razloge zbog kojih je tražio prevremeno puštanje na slobodu, ali ga je sud odbio

Ivan Bulj, koji je osuđen za surovo ubistvo maloletne Anđele Bešlić, ostaje u zatvoru. Odlučilo je tako Veće Visokog krivičnog suda odbivši Buljevu žalbu podnesenu protiv prvostepenog rešenja Županijskog suda u Velikoj Gorici, koji je već odlučio odbije predlog za njegov uslovni otpust.

Bulj izdržava kaznu zatvora u trajanju od 22 godine zbog krivičnog dela teškog ubistva.

On je tražio da ga uslovno puste na slobodu zbog zdravstvenog stanja ćerke, ali i njegovog zdravlja.Naveo da ima skoliozu kičme, probleme sa pritiskom, masnoćama u krvi, šećerom i otkucajima srca...

Ipak, sud je oceno da zdravstveno stanje zatvorenika i njegove ćerke nema takav značaj da opravdava otpuštanje zatvorenika pre izdržane kazne u celosti.

"Te dijagnoze ne utiču na ostvarenje svrhe kažnjavanja, u smislu specijalne i generalne prevencije, jer se i zatvorenik i njegova ćerka sa uspehom leče bez ograničenja uprkos činjenici što zatvorenik još izdržava kaznu", stoji u obrazloženju presude.

Bulj je u zatvoru nakon što je u martu 2002. godine u Sinju svirepo ubio maloletnu Anđelu. On je prvo osuđen na 27 godina, ali je drugostepenom presudom kazna smanjena na 22. Nije osuđen za silovanje devojčice.

U presudi je navedeno da je "Ivan Bulj kriv što je 3. marta 2002. u Sinju oko 3 sata svojim neregistrovanim vozilom naišao na 17-godišnju Anđelu Bešlić te je na prevaru ukrcao u vozilo govoreći joj neistinu da će je odvesti kući. Nakon toga je, uprkos njenom protivljenju, skrenuo je sa puta i odvezao je na nepristupačan predeo Vidovo kod Suhača s namerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom, kojim joj je nanio više povreda po glavi i drugim vitalnim delovima tela. Te su povrede bile toliko teške i po život opasne da je usled njih preminula. Nakon toga ju je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu i prekrio suvim granjem, gde je i pronađena 5. aprila 2002. godine", navodi se u presudi.

(Telegraf.rs)

Video: Film "Džoker: Ludilo u dvoje" premijerno prikazan u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA