Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa istog broja 39 puta lažno prijavio da gori kuća: Dispečer mu nije ostao dužan pa zaradio suspenziju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dispečer i pozivalac su razmenili prozivke na nacionalnoj i verskoj osnovi, uz reči “četniku” i psovanje “majke turske”

  • 0
Dispečer kuća požar lažna dojava Foto-ilustracija: Shutterstock, Pngwing

Podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja samo u jednoj noći sa istog broja upućeno 39 poziva. Zbog uznemiravanja i lažne dojave da gori kuća podneta je prijava, a suspendovan je i dispečer koji je vređao osobu koja je zvala telefonom.

Zbog uznemiravanja i lažne dojave o požaru u naselju Siti kvart u Podgorici, po prijavi podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) formiralo je predmet. Predmet je formiran i po naknadnoj prijavi te Službe u vezi sa ponašanjem dežurnog dispečera, koji je osobu koja je pozivala, vređao na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Službi zaštite i spašavanja Podgorica u noći između 17. i 18. aprila i 5. i 6. maja upućeno je više lažnih dojava da gori kuća u Siti kvartu. Radilo se o ogromnom broju poziva sa istog broja, u istoj noći - ukupno 39 poziva.

“Napominjem da je te sporne noći 5/6. maja više puta pozivao, ali da ga je vaš ‘službenik’ izvređao na nacionalnoj i verskoj osnovi... Zar je moguće da takav službenik radi u tako humanoj službi... Napominjem da se radi o licu s posebnim potrebama, kao i da je u teškoj životnoj situaciji...”, naveo je, pored ostalog, građanin u pritužbi na rad dežurnog dispečera.

Prema informacijama “Vijesti”, dežurni dispečer je, na nacionalnoj i verskoj osnovi, vređao lice koje je uputilo pozive.

Iz Službe zaštite potvrdili su da su 28. juna putem elektronske pošte upoznati sa navodima da je u razgovoru između dežurnog dispečera i osobe koja je zvala došlo do vređanja na verskoj i nacionalnoj osnovi i do pretnji.

“Shodno tome da se svaki poziv prema broju 123 snima na osnovu ovlašćenja, preslušani su pozivi sa navedenog broja, i time potvrdili navode pošiljaoca mejla. Postupajući po službenoj dužnosti, prema dežurnom dispečeru pokrenut je disciplinski postupak, a isti je udaljen sa posla do okončanja postupka", rekli su iz podgoričke Službe zaštite.

Protiv zaposlenog je pokrenut disciplinski postupak i on je suspendovan do njegovog okončanja.

Prema istim podacima, dispečer i pozivalac, razmenili su prozivke na nacionalnoj i verskoj osnovi, uz reči “četniku” i psovanje “majke turske”.

Uz krivične prijave koje je podneo protiv N. N. osobe koja je Službi zaštite uputila lažne dojave o požaru, komandir Goran Janković je od Vrhovnog tužilaštva tražio da utvrdi i da li, zbog vređanja pozivaoca, postoje elementi za krivično gonjenje i dispečera koji je dežurao te noći.

(Telegraf.rs)

Video: Lažna prijava na Vračaru: Nema čoveka sa puškom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA