Istraga.ba tvrdi: Bolesno ljubomorni Nermin mislio da ga Nizama vara sa vođom bande čiji je bio član

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Prema pisanju medija, Sulejmanović je bio pripadanik ozloglašene kriminalne grupe iz Gradačca čiji je vođa Elvir Kuduzović, za koga je ubica umislio da je ranije bio u vezi sa njegovom ženom

Nermin Sulejmanović (35) iz Gradačca u BiH koji je petak ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović (38) pred njihovom devetomesečnom bebom, pa ubio dva meštanina i na kraju sebe, bio je bolesno ljubomoran.

Prema pisanju medija, Sulejmanović je bio pripadanik ozloglašene kriminalne grupe iz Gradačca čiji je vođa Elvir Kuduzović, za koga je ubica umislio da je ranije bio u vezi sa njegovom ženom.

Kako prenosi portal Istraga.ba, noć pre nego što će Nermin Sulejmanović započeti svoj krvavi pohod, na području Brčko distrikta su zapaljena dva skupocena automobila, koja su bila u vlasništvu Elvira Kuduzovića.

Poslednji veći posao za Kuduzovića Sulejmanović je, navode, odradio je petnaestak dana pre masakra u Gradačcu. Istraga.ba piše da su oteli jedan BMW mladiću iz Posavine (ime poznato redakciji Istrage) koji je je bio na kamati kod Elvira Kuduzovića.

Međutim, ono što je donekle remetilo odnose Kuduzovića i Sulejmanovića bilo je Nerminovo uverenje da je njegova nevenčana supruga Nizama ranije bila u ljubavnoj vezi sa njegovim šefom.

Stoga istražni organi sumnjaju da bi paljevina Kuduzovićevih automobila mogla da ima veze sa Nerminom Sulejmanovićem i masakrom koji je usledio.

Portal Istraga.ba navodi da je Sulejmanović bio povezan sa glavnim mafijaškim bosom iz Gradačca Elvirom Kuduzovićem čiji je veći deo grupe “pao” 2013. godine. U optužnici protiv Elvira Kuduzovića njegovog brata Alena, zatim Reše Kuduzovića, Emira Ademovića, Marka Šokčevića, Amera Emića Ismara Kapetanovića, Emira Delića i Elvedina Mašića je navedeno da su u periodu od 2006. do 2013. organizovali grupu koja je počinila više iznuda, zelenaštava, prevara, teških krađa, držanja oružja i drugih krivičnih dela.

Optuženi Emir Ademović je bio pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona. On je blisko sarađivao sa kriminalnom grupom Elvira Kuduzovića zbog čega je, navodi portal, i osuđen za krivično delo odavanje službene tajne i zloupotrebu položaja.

Alen Kuduzović, brat Elvira Kuduzovića se nagodio sa Tužilaštvom TK i dobio kaznu zatvora u trajanju od dve godine i četiri meseca. Međutim, umesto i zatvor, on je pobjegao u Hrvatsku. Upravo u Hrvatskoj dolazi do izražaja veza Kuduzović-Sulejmanović.

Sulejmanović hapšen u Hrvatskoj

Zajedno sa Alenom Kuduzovićem, bratom Elvira Kuduzovića, masovni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović hapšen je u Hrvatskoj u okviru akcije Nikita. Njih dvojica su, naime, bili deo kriminalne grupe koja je iz Albanije do Hrvatske (uhapšeni kod Primoštena) prebacila 806 kilograma marihuane.

Sulejmanović je, zajedno sa Kuduzovićem, bio zadužen za istovar droge koja je brodom ‘Poslušan’ 2014. godine prebačena u Hrvatsku. Vođa te kriminalne grupe bio je državljanin BiH Nikola S. Sulejmanović je priznao krivicu i nakon okončanja postupka vratio se u BiH gde, kako navodi Istraga.ba, nastavlja da radi za kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića.

Sobą za mučenje

Kada su pripadici policije pre deset godina sproveli akciju “Butik”, i razbili kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića, u njegovoj je kući, pored privatne teretane, pronađena je soba za mučenje. Tu je, prema informacijama Istrage, povremeno bio angažovan i Sulejmanović.

“Nije mi prvi put da ubijem”, podseća portal šta je Sulejmanović rekao u jednom od obraćanja tokom svog ubilačkog pohoda. Ipak, ostaje nepoznato da li je i koga pre kobnog 11. avgusta ubio Sulejmanović, jer nikad za to nije procesuiran.

Međutim, Nermin Sulejmanović je bio osuđen za pokušaj ubistva u Gradačcu. Portal Istraga.ba navodi da je, u saradnji sa Elvirom Kuduzovićem i njegovom porodicom, 2005. godine metalnom šipkom pretukao radnika E.Dž. u Gradačcu, za šta je osuđen na pet i po godina zatvora. Kuduzović i drugi organizatori su, navode, tada pobegli u Mađarsku i nisu procesuirsani.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. avgust 2023 | 14:23

    To su obmane sada i izvlacenja, da se zatadka prava istina. Da je ubijena cerka bogatasa, drugacije bi se sve odvijalo.

  • Co21

    16. avgust 2023 | 16:08

    To ima valjda samo kod nas u ovim nasim kaubojskim banana drzavama koje su nastale raspadom Jugoslavije. Da kriminalac za pokusaj ubistva ili bilo koje drugo delo, da bude osudjen na visegodisnju kaznu zatvora i da pobegne u drugu drzavu. Malo odmori tamo, vrati se opet kuci, slucaj "zastari" i ono puj pike, ne vazi se vise. Znaci umesto presudjene kazne i jos da mu se dodaju kamate na kaznu jer je pobegao, njemu se sve zaboravi. I takvih slucajeva ima bezbroj, po Bosni, po Srbiji, Crnoj Gori. Sta tu reci

  • Nema opravdanja

    16. avgust 2023 | 15:21

    Nije on bio bolesno ljubomoran, nego samo bolestan. To "zločin iz ljubomore" i slične kvalifikacije samo ublažavaju činjenicu da je on bio poremećeni monstrum. Na slobodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA