Dobro otvorite oči da biste prošlii kroz ovo: Pogledajte gde vlasnici jahti vezuju brodove

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Posada jahti se kupa u koncesijskom prostoru privezišta, dok se druge privezuju, gde je zabranjeno, na kupalištu

Snimak totalnog haosa i nepoštivanja pomorskih pravila u Prvić Luci šokirao je brojne turiste. Morate dobro držati oči otvorene da biste procšlii kroz ovo!

Kako se može videti u videu, posada jahti se kupa u koncesijskom prostoru privezišta, dok se druge privezuju, gde je zabranjeno, na kupalištu.

- Brodovi usidreni na žutim bovama koje označavaju granice koncesijskog područja. Zabranjena je vožnja ili kupanje unutar koncesionog područja. Brod usidren na žutoj bovi svojim malim čamcem ulazi na plažu obeleženu bovama. Vlasnici jahti se kupaju u blizini svojih čamaca i ometaju normalnu i bezbednu plovidbu. Ostali brodovi usidreni van koncesijskog područja na svojim sidrima. Jednom rečju, anarhija i ljudi koji rade kod koncesionara naplaćuju svima koji su tu legalno i nelegalno – kaže čitalac portala Morski.hr.

U Prvić Luci je napravljena ekološka studija prema kojoj bi se u talasu moglo usidriti 10 brodova, nakon čega su ga povećali za još dva privezišta, a nakon toga brodovi se vezuju za tri žute bove koje su nelegalno usidrene i naplaćuju se - kaže ovaj čitalac koji izražava sumnju da država na sve ovo zatvara oči ili čak podržava ovakav haos.

(Telegraf.rs)

Video: Kud plovi ovaj brod: Nas je zabolelo, a koliko li je tek vlasnika jahte zaboleo račun

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA