Objavljen dokument: Sud u ponedeljak odbio mere opreza za Nermina Sulejmanovića, u petak ubio troje ljudi

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 22

Nakon zločina koji je Gradačac zavio u crno, saznalo se da je Nermina nevenčana supruga više puta prijavljivala za nasilje, kao i da je sud pre samo nekoliko dana odlučio da se Sulejmanoviću ne izreknu mere zabrane prilaska

Čitav region šokiran je trostrukim ubistvom koje se u petak dogodilo u Gradačcu u BiH, kada je Nermin Sulejmanović ubio svoju nevenčanu suprugu, jednog mladića i njegovog oca, i ranio još troje ljudi.

Nevenčanu suprugu ubio je naočigled njihove devetomesečne bebe, a nakon što ih je prisilno odveo iz kuće gde se ona skrivala sa detetom, i prebacio u vikendicu nadomak Gradačca, gde je supruzi pred kamerama presudio, sve prenoseći na Instagramu.

Nakon zločina koji je Gradačac zavio u crno, saznalo se da je Nermina nevenčana supruga više puta prijavljivala za nasilje, kao i da je sud pre samo nekoliko dana odlučio da se Sulejmanoviću ne izreknu mere zabrane prilaska.

Naime, još početkom jula ove godine, Nizama Hećimović se obraćala nadležnim institucijama i tražila da je zaštite od nevenčanog supruga nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Uspela je ovoga leta da pobegne iz njihove zajedničke kuće sa bebom. Početkom avgusta, sa modricama na licu i telu pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svedoči, samo je tražila pomoć.

Policija je 7. avgusta od Opštinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami, međutim, njihov zahtev nije uslišen.

“Odbacuje se zahtev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudio je sudija opštinskog suda iz Gradačca, objavila je Istraga.ba, a portal je imao i uvid u rešenje suda.


Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović upada u kuću Nizaminog rođaka gde se ona skrivala. Prema njemu je ispalio četiri metka i pogodio ga u nogu. Nizamu je oteo i odveo na vikendicu u blizini Gradačca. Uključio je kameru i počeo prenos mučenja i ubistva.

“Hajde, k…, reci zašto si me prijavila policiji”, čuje se kako pita Nizamu koja je u tom trenutku, teško pretučena, jedva bila pri svesti.

Malo kasnije pucaće joj u glavu prenoseći sve uživo na Instagramu.

Sulejmanović je potom seo u automobil i krenuo prema centru grada. Na putu će pozvati Denisa Džengiza, mladića s čijom je porodicom već bio u sukobu.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, Nermin Sulejmanović je pre pet godina “zaveo” Denisovu sestru koju je, prethodno, iskoristio kako bi iz kuće njene porodice u Gradačcu ukrao veliku količinu novca. Onder Džengiz, Denisov otac, prijavio je Sulejmanovića policiji zbog krađe novca i “otmice kćerke”.

Porodica je sa Sulejmanovićem vodila i sudski spor, a ročište je trebalo da bude održano sledeće nedelje.

Denisa je ubio ispred jednog ugostiteljskog objekta, dok je bio u vozilu, a potom je hice ispalio i u njegovog oca i majku. Prilikom krvavog pira ranio je i jednog policajca.

Nakon toga beži na jednu farmu nadomak grada, gde ga je policija locirala i opkolila. Shvativši da nema kud, sebi je oduzeo život.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je farma na kojoj Nermin Sulejmanović počinio samoubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odsteta drzave

    11. avgust 2023 | 23:34

    Sud sada da isplati detetu milionsku odstetu za pretpljeno i ostanak bez majke koja je vrsila prijave a sve nastalo usled njihovog ne cinjenja.Advokat deteta da se postavi po sluzbenoj duznosti koji ce da tuzi drzavu za odstetu.

  • Ns

    12. avgust 2023 | 00:10

    Sad sudiju dozivotno u zatvor

  • A

    11. avgust 2023 | 23:46

    Jeli se oglasio sud čiji sudija je odbacio predložene mere zaštite MUPA-a TK? Ni malo ne sumnjam da će sudija moći mirno da spava posle ove tragedije, jer svojim ne činjenjem nije ni pokazao nameru da spreči tragediju. Jednostavno mnogi ljudi se nadju na položajima za koje nisu dorasli, a to prečesto ima tragične epiloge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA