Otkriveno kako je Albanac izazvao stravičan požar u Hrvatskoj: Vatra gutala sve do mora, kolegu mu pustili

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Jedan državljanin Albanije je pušten, dok je otkriveno kako je drugi izazvao veliki požar na Čiovu koji je gasilo više od 150 vatrogasaca

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu albanskih državljana, koji imaju dozvolu za rad u Hrvatskoj, zbog sumnje da su izazvali stravičan požar na Čiovu. Tokom poslepodneva, jedan je pušten na slobodu, dok je policija otkrila za šta se sumnjiči drugi strani radnik.

Naime, kako je ranije saopšteno, dvojica Albanaca izvodili su građevinske radove na jednoj kući u Čiovu, a sumnja se da je jedan od njih nepažnjom izazvao požar, koji je zahvatio stotine hektara, javlja Slobodna Dalmacija.

"Policijski službenici Policijske stanice Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 27. jula 2023. godine u poslepodnevnim satima prilikom izvođenja građevinskih radova, ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio metal usled čega je došlo do iskrenja kojom prilikom je izazvan požar, te je vatra zahvatila više od 500 hektara niskog rastinja i borove šume", naveli su iz policije.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni Albanac će večeras uz krivičnu prijavu biti predat pritvorskom nadzorniku.

"U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije nisu utvrđeni elementi krivičnog dela, te je osoba danas poslepodne puštena", dodaje se u saopštenju.

Požar na Čiovu gasilo je 145 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila i uz enormnu pomoć kanadera, bez kojih ne bi bilo moguće ugasiti požar. Kolika je bila vatrena stihija, možda najbolje govori podatak da se ogromni oblak dima mogao videti iz Splita, odnosno da je u četvrtak uveče prekrio veliki deo Splita i Brača, prema kojem se dalje širio.

(Telegraf.rs)

Video: Vatra gori na 4 fronta, prizori su zatrašujući: Evo gde sve tačno bukte požari u Grčkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA