Upozorenje poznatog slovenačkog meteorologa: Stižu nam nove superćelije, grad i oluje

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 30

Poznati slovenski meteorolog Marko Korošec, objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz nevreme koje nas očekuje u iduća tri dana

Slovenački meteorolog Marko Korošec najavio je da bi izuzetno jaki vetrovi mogli uzrokovati lomove i veliku štetu na drveću u parkovima. On ističe da sledi teška prognoza za centralnu Evropu i Balkansko poluostrvo sa ekstremnim uslovima za snažan grad, razorne vetrove i tornada u ponedeljak i utorak.

Poznati slovenački meteorolog Marko Korošec,  objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz nevreme koje nas očekuje u iduća tri dana.

- Poslednja dva dana pokazala su vanredan vremenski obrazac u centralnoj Evropi. Brojne teške vremenske nepogode sa tornadima, snažnim gradom, iznenadnim poplavama i jakim vetrovima razorile su alpsko područje, severnu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i centralni Balkan. Značajnije nepogode, uključujući snažan grad, predviđaju se od ponedeljka do srede, jer još jedan snažan i dubok frontalni talas ulazi u pregrejanu zemlju - izjavio je Korošec, prenosi Večernji list.

Kako navodi, od ponedeljka do srede u centralnoj Evropi sa alpskim područjima, Italiji, severnom i centralnom delu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda.

- Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije sa snažnim gradom, tornado, bujične poplave i razorni vetrovi - upozorava Severe Weather koji unutar svog upozorenja posebno apeluje da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu, gdje su mnogi na odmoru i kampuju.

Za Telegraf.rs danima najtačniju prognozu daje Đorđe Đurić, pratite ga i danas.

(Telegraf.rs)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    23. jul 2023 | 16:20

    Pa da, da potuku sto je ostalo. Vec dva puta istim putem dolazi, Vojvodina opustošena....Providno kao rumunski balon.

  • Milojko

    23. jul 2023 | 16:46

    “Predvideo”! Mislite javili mu ovi što rukovode Harpom!!!

  • Krle

    23. jul 2023 | 16:25

    Ovaj lom sa vremenom koji nam se desava ameri su najavili jos pre pet godina. Kako su znali ja ne znam ali da su tacno rekli, rekli su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA