Platio sladoled novčanicom od 200 evra na kojoj piše "suvenir": Policija ima važnu poruku za građane

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Novčanica je primljena u radnji koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, pri kupovini dva sladoleda

Crikvenička policija krivično je prijavila stranog državljanina koji je dva sladoleda platio lažnom novčanicom od 200 evra s natpisom "souvenir", pa policija upozorava građane da pripaze kakve novčanice primaju i imaju li zaštitna obeležja.

Primorsko-goranska policija u sredu je saopštila da je dobila dojavu oštećene osobe u čijoj je radnji plaćeno neispravnom novčanicom od 200 evra, prenosi Hina.

Novčanica je primljena u radnji koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, pri kupovini dva sladoleda.

Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da nije prava te da se na njoj nalazi natpis "souvenir".

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu te je tako oštećenom počinio materijalnu štetu od oko 190 evra.

Tokom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenoj osobi, kažu u policiji.

Građane upozoravaju da, bez obzira na gužve, dobro pripaze kakve novčanice primaju i provere imaju li potrebna zaštitna obeležja tj. radi li se o falsifikovanju, filmskom novcu ili sličnom.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA