Nemački državljanin u Hrvatsku pokušao da unese čitav arsenal hladnog oružja

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U automobilu pronađen duži preklopni nož, mačetu od 77 centimetara, bejzbol palicu i dve sekire

Na graničnom prelazu kod Donjeg Lapca, zbog unosa hladnog oružja, kažnjen je 24-godišnji nemački državljanin u čijem je automobilu policija pronašla duži preklopni nož, mačetu od 77 centimetara, bejzbol palicu i dve sekire.

Prestupniku je izdat obavezni prekršajni nalog na iznos od 130 evra, saglasno Zakonu o nabavci i posedovanju oružja građana, a kako stoji u policijskom saopštenju, "oružje je od njega privremeno oduzeto" jer je "reč o hladnom oružju kategorije D pogodnom za nanošenje ozleda, a način i okolnosti nošenja tog oružja su ukazivali da se nose kako bi bili upotrebljeni za napad ili nanošenje povreda".

Kako je Hini objasnila portparolka ličko-senjske policije Maja Brozičević, kazna je od 130 do 660 eura, a u ovom je slučaju minimalna, jer zatečeno oružje spada u kategoriju D, što su dozvoljena oružja, za koja nije potebno odobrenje niti prijava nadležnom telu, ali je izuzetak od toga upravo prelazak državne granice, kada je posedovanje oružja potrebno prijaviti.

Prema zakonu, u hladna oružja, kaže Brozičević, spadaju bokseri, bodeži, kame, mačevi, koplja, sablje, bajonete, metalne zvezdice za bacanje, ali i razne palice i noževi čije se sečivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge.

Reč je o noževima iz čije drške iskaču sečiva pritiskom na dugme, tzv. skakavcima, bez obzira na dužinu oštrice, kao i druga potajna oružja sa skrivenim oštricama, poput kišobrana ili oružnih štapova.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je keruša Rea nanjušila pola tone marihuane na granici Crne Gore i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA