Ovo je čovek kojeg policija juri zbog sumnje da je pucao u glavu muškarcu u Trogiru: Tragaju za bivšim kolegom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Navodno mu je pucao u glavu i grudi jer je mislio da ga žena vara s njim

Policija je objavila fotografiju muškarca koji se sumnjiči za pokušaj ubistva u Trogiru. Navodno se radi o bivšem policajcu i porodičnom nasilniku Branku Mamiću (55), koji je s motora u glavu upucao muškarca u automobilu i pobegao s lica mesta.

Policija je uz njegovu fotografiju objavila i upozorenje za javnost.

"U ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi lična vozila, i to automobil marke BMW X5, crne boje, registarske oznake ST8124K. te motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z."

"Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gde se nalazi ili ukoliko su videli navedena vozila da o tome obaveste najbližu policijsku stranicu ili da se jave na broj telefona 192. Takođe, pozivamo građane da se ne približavaju osobi ukoliko je uoče, nego da odmah pozovu policiju", napominju u policiji, uz napomenu da grašani korisne informacije mogu dostaviti i putem e-maila: splitsko-dalmatinska@policija.hr.

Kako nezvanično saznaje 24sata.hr, do incidenta je došlo tako što su se muškarci posvađali, a onda je Mamić pucao u J.M. (32) koji je sedeo u automobilu. Navodno mu je pucao u glavu i grudi jer je mislio da ga žena vara s njim. Ranjenog muškarca su prevezli u bolnicu, a još nema zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. Nezvanično, on je u veoma teškom stanju i lekari se bore za njegov život.

"Slobodna Dalmacija" piše da je Mamić pre nekog vremena na njenom mobilnom telefonu svoje supruge pronašao emotikone srca. Ipak, po istim pričama, upucani mladić nije imao takve ili slične aspiracije prema Mamićevoj supruzi, već se sve svodilo na prijateljske odnose, piše "Slobodna".

Isti list navodi da je begunac navodno u potrazi za još jednim muškarcem kog okrivljuje za svoj finansijski krah. Policija je, dok ga ne pronađu i uhapse, pružila zaštitu svima za koje se smatra da bi iz bilo kog razloga mogli da postanu meta pobesnelog begunca, pa su neki odvedeni u oplicijsku stanicu, a neki su evakuirani iz svojih stanova.

Kako saznaje 24sata.hr, Mamiću je nedavno izašao iz istražnog zatvora gde je proveo više od mesec dana nakon što je u januaru ove godine bio priveden i zatvoren zbog porodičnog nasilja.

Tada je pretio svojoj supruzi i ćerki. Suprugu je i fizički napao lakše je povredivši. Navodno je tada ispalio hitac iz pištolja koji je legalno posedovao. Nije poznato da li je iz istog oružja upucao i J. M, ali to će biti utvrđeno istragom.

Inače, kako javlja "Slobodna", nakon izlaska iz istražnog zatvora Mamić je dobio meru zabrane približavanja i kontaktiranja sa suprugom čega se navodno i pridržavao. Takođe, tada je bilo uvrđeno da ne konzumira alkohol, niti je bio pod uticajem bilo kakvih narkotika.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA