Najezda medveda u Sarajevu: Penju se na tavan, uništavaju pčelinjake, pa čak šetaju i pored škole

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Da bi ga neko uspavao treba mu prići, a medved je najopasniji kad ga pogodite nekim sredstvom za spavanje

U poslednja dva dana dva puta su se medvedi spustili iz šuma u naseljena područja Sarajeva, a pre nekoliko dana jednog medveda je udario voz u Hadžićima.

Predsednik Lovačkog društva Sarajevo Muriz Bukva upozorio je stanovništvo i vlasti da je trenutno „navala medveda“ te da je to sada već ozbiljan problem o kojem se mora voditi više računa.

Tako se juče oko 11 sati jedna porodica na Baricama uplašila kada se na njihov tavan popeo medved. Uništio im je i pčelinjak.

- Mi smo bili tu, ali nismo ništa mogli da uradimo jer je bila magla i zaraslo je sve od trave - kazao je za N1 predsednik Lovačkog društva Sarajevo.

Medved je danas viđen i na Faletićima. Kako kaže Bukva, prošao je pored osnovne škole 30 metara, desnim mostom pored Mošćanice.

- Da bi ga neko uspavao treba mu prići, a medved je najopasniji kad ga pogodite nekim sredstvom za spavanje - kaže Bukva.

Medvedi su napravili štetu i lovačkom udruženju Sarajevo.

- Uništili su pet hranilica koje koštaju 550 KM. Oni su radoznale životinje. Takođe, kamere su nam zbog vremenskih neprilika stradale. Poslednjih 10 dana nemamo ni jednu kameru - požalio se Bukva, te poslao poruku vlastima da je vreme da se malo više izdvaja za zaštitu životinja.

Podsetimo, prošlog meseca medved je viđen i na Vratniku. Srećom, brzom i odgovornom reakcijom lovačkih društava, vraćen je u svoje prirodno stanište.

(Telegraf.rs)

Video: Najopasniji selfi: Medved je prišao devojci i stao kao da zna šta treba da radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA