Poplava u banjalučkom naselju Priječani: Više od 100 domaćinstava ugroženo

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Obilna kiša večeras pada u Banjaluci

Poplava Bosna Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

U naselju Priječani u Banjaluci više od 100 domaćinstava je ugroženo, a preko 20 je odsečeno od ostatka naselja zbog obilne kiše koja večeras pada u Banjaluci, potvrdio je David Ponorac, predsednik Mesne zajednice Priječani, navode Nezavisne.

- Meštani i SMZ su već dve godine upozoravali na održavanje i uređivanje slivnih i fekalnih kanala, ali to nije urađeno, posledica je da sada imamo katastrofalnu situaciju, to je sada dovelo do toga da stanovništvo bude ugroženo - istakao je Ponorac za Nezavisne.

Naveo je da pored toga odvodna i kanalizaciona infrastruktura nisu na nivou i da za njihove probleme niko od nadležnih nema sluha.

- Takođe, nemamo broj na koji možemo da se obratimo da ljudi izađu na teren. Zvali smo vatrogasce, poslali su jednu ekipu, Civilna zaštita Grada Banjaluka nema dežurnu službu, zvali smo Republičku upravu Civilne zaštite koji su obećali da će izaći na teren, ali se još uvek nisu pojavili - rekao je Ponorac i dodao da su meštani prepušteni sami sebi.

(Telegraf.rs)

Video: Banjalučanin učestvovao u razvoju robota dostavljača paketa: Mašina savladava stepenice i zove lift

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA