U Zambiji odloženo ročište Hrvatima osumnjičenim za trgovinu decom: Tužilaštvo nije našlo svedoke

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Četiri para iz Hrvatske otputovala su krajem prošle godine u Zambiju da bi preuzela decu iz Konga

Suđenje Hrvatima osumnjičenim za trgovinu decom, koje je trebalo da bude nastavljeno danas pred visokim sudom u Ndoli, u Zambiji, nije održano zbog toga što zambijsko tužilaštvo nije uspelo da obezbedi svedoke.

Sudija je novu raspravu zakazala za petak, javila je HRT.

Četiri para iz Hrvatske otputovala su krajem prošle godine u Zambiju da bi preuzela decu iz Konga, uzrasta od jedne do tri godine, na osnovu toga što su hrvatski sudovi potvrdili odluke o usvajanju, a MUP izdao hrvatska dokumenta za decu.

Oni su, međutim, uhapšeni 7. decembra na aerodromu u Ndoli zbog sumnje u autentičnost dokumenata i trgovinu decom kada su s decom nameravali da napuste Zambiju. Hrvati su proveli u zambijskom zatvoru gotovo sedam nedelja, do 23. januara, kad su pušteni da se brane sa slobode, podseća Index.

Sudija je na ročištu 6. februara odlučio da prekine suđenje i naložio im da u roku od 48 sati napuste Zambiju, ali već sledećeg dana ponovo su vraćeni u pritvor zbog proširenja optužnice.

Zatim su ponovo pušteni da se brane sa slobode, a suđenje je premešteno na viši sud.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodjo

    23. maj 2023 | 17:13

    A jesu tupani teski, ovi jebivjetri ih crpe kao najvece lude, rastezu namjerno i peru ih po dzepu, skupo ce ih kostat taj glupi posao a imaju na pretek svoje djece za posvajanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA