Policajac iz BiH upropastio tajnu istragu: Komšiji rekao da ga prate

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Policijski službenik je zatim izvršio provere u bazi registarskih oznaka IDDEEA i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, nakon čega je tu informaciju rekao osumnjičenom

U operativnoj akciji SIPA-e "Derbi 2" uhapšen je policajac iz Gruda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "Odavanje službene tajne" u vezi s krivičnim delom "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja", pišu Nezavisne.

U pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude te iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sprovodili su posebnu istražnu radnju – Tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta po naredbi Suda BiH nad osumnjičenim iz Gruda 5. 5. 2020. godine.

Osumnjičeni je primetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu proveri o čijem se vozilu radi, piše Avaz.

Policijski službenik je zatim izvršio provere u bazi registarskih oznaka IDDEEA i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, nakon čega je tu informaciju rekao osumnjičenom.

"Budući da je ta informacija službena tajna, cela akcija je propala, te su ugroženi životi i sigurnost službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)", izjavio je za portal Jabuka.tv kantonalni tužilac Josip Aničić.

Uhapšeni pripadnik PU Grude prebačen je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    20. maj 2023 | 12:26

    prvo skinuti ga iz policije a onda teska kazna mesto tog drugog neka on robija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA