Užas u zagrebačkoj školi: "Sina su mi namamili da se skine pa su sve objavili na internetu!"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Otac je izrazio sumnju i da je škola pokušala da zataška incident

Otac učenika koji ima zdravstvene probleme i pohađa poseban razred jedne škole u Zagrebu, rekao je da su ga iz drugog odeljenja namamili njegovo dete da se skine go, fotografisali ga i onda sve objavili na društvenoj mreži.

"Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine go, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju", ispričao je uzbuđenim glasom otac tog deteta za Jutarnji list.

On je istakao da sumnja kako je škola pokušala sve da zataška. Direktorka škole je odlučno opovrgnula da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio pre desetak dana.

"Upravo je na reakciju škole s društvene mreže uklonjena fotografija tog učenika, koji je dete koje pohađa poseban razred i ima zdravstvenih problema. Postupili smo u skladu sa svim protokolima, o svemu obavestili sve nadležne službe, a među ostalima i Centar za socijalni rad", rekla je ona.

Osim navedenog, na razgovor su pozvani učenici i njihovi roditelji i ukazano im je na štetnost takvog ponašanja, a preduzete su i pedagoške mere, navela je direktorka zagrebačke škole u kojoj se dogodio navedeni incident.

Dodala je i da se ne radi o učenicima iz istog razreda, a zlostavljači su se, kaže direktorka, pokajali zbog svog čina.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA