Užas u Hrvatskoj: Pre mesec dana nasmrt pretukao prijatelja vojnika (21), sada pušten na slobodu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Napadač je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a istražni zatvor zatražilo je Županijsko državno tužilaštvo zbog mogućeg uticaja na više svedoka

Na slobodu je u petak iz požeškog zatvora izašao 20-godišnji Matej K, mladić koji je prošlog meseca u Požegi nasmrt pretukao prijatelja Jakova Bočkaja (21), mladog hrvatskog vojnika. Tu je vest Indexu je kratko potvrdio advokat osumnjičenog Igor Juranović, ali nije otkrio više detalja jer je istraga u toku.

Podsetimo, osumnjičeni 20-godišnjak je 15. aprila na parkingu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg Bočkaja, pripadnika Hrvatske vojske.

Prema rezultatima policijske istrage, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta. Povređeni 21-godišnjak prevezen je u požešku bolnicu, gde je zbog teških povreda, nažalost, preminuo.

Napadač je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a istražni zatvor zatražilo je Županijsko državno tužilaštvo zbog mogućeg uticaja na više svedoka. Nakon nešto manje od mesec dana izašao je na slobodu. Preti mu od 3 do 15 godina zatvora.

Dvojica mladića bili su dugogodišnji prijatelji koji su praktično odrasli zajedno i te kobne noći bili su u izlasku. Svemu je navodno prethodila banalna svađa nakon koje je Matej K. Bočkaju zadao smrtonosne udarce.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA