Vreme čitanja: oko 2 min.

Dolijala kraljica džeparoša u BiH: Sabaheta Džindo ostaje iza rešetaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pritvor joj je određen bog opasnosti od bekstva i ponavljanja dela

  • 0
Sabaheta Džindo Foto: PU ZAGREBAČKA

Sabaheta Džindo (64) iz Sarajeva, koja nosi neslavnu titulu kraljice džeparoša, završila je iza rešetaka jer joj je banjalučki Osnovni sud odredio pritvor.

Džindo je ponovo uhapšena zbog krađe, a ovaj put lisice na ruke su joj stavili službenici Policijske uprave Gradiška i terete je da je više od godinu dana "pelješila" u Banjaluci i Gradišci, gde je u više navrata u buticima i na pijaci krala novac i novčanike od građana.

Ona je uhapšena u sredu oko 22.10 na osnovu centralne poternice, koju su raspisali pripadnici Odeljenja kriminalističke policije Gradiška, zbog krađe, a nakon što ju je ispitao tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zatražio je da joj se odredi pritvor.

"Od 19. oktobra 2021. do 19. novembra 2022. godine u buticima i na pijaci na području Banjaluke i Gradiške, u više navrata, osumnjičena je iskoristila nepažnju oštećenih i tom prilikom prisvajala novčanike te otuđivala novac", naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je za nju predložio pritvor zbog opasnosti od bekstva, te zbog bojazni da će ponoviti krivično delo, a sud je to prihvatio i pritvor određen ovim rešenjem može trajati do 25. maja 2023. godine do 17 časova.

Poznata po brojnim krađama u BiH

Džindo je inače u BiH poznata po brojnim krađama i bila je hapšena širom zemlje zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, a više puta je bila uhvaćena na delu, zbog čega je i osuđivana.

Međutim, čim bi se našla na slobodi, ona bi ponovo nastavila da krade, a zbog svoje spretnosti u džeparenju nastala pošalica da u njenom prisustvu čak i policajci proveravaju džepove, pišu Nezavisne.

Ona je, između ostalog, hapšena i u akciji "Džep", a tada je hapšen i njen suprug Mirsad zbog sumnje da joj je pomagao pri krađama.

Sabaheta je, kako se navodi, građane "pelješila" najčešće u tržnim centrima i buticima, mada joj nisu strani ni drugi načini krađa.

To je, na primer, radila kada ljudi ostave torbe dok se presvlače, ali je i na drugi način koristila nepažnju da izvuče novčanik ili ukrade torbu.

Većinu novca trošila na kocku

Kako je sklona porocima, većinu tog novca, kako saznajemo, osumnjičena je trošila na kocku, a Džindo je inače bila tražena u svim gradovima.

Jednom prilikom je u Banjaluci od žene otela torbu, a pri tome, u nameri da ukradenu torbu zadrži, nasrnula je na nesretnu ženu te joj je nanela povrede.

"Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti, kradem u hodu. Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: 'Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu', ali ne može", rekla je jednom prilikom medijima Džindo, koja navodno ima dijagnozu šizofrenog poremećaja koji se ogleda u patološkoj krađi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA