Prizor koji je zgrozio javnost u Hrvatskoj, ali i šire, dobio još gori epilog: Umrla jedna od pacijenkitnja

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Upravnik bolnice je tvrdio da su obe žene preživele.

Uznemirujuća priča iz sisačke bolnice u kojoj su pre deset dana dve starije žene ležale na istom krevetu dobila je svoj nastavak, javlja dnevnik.hr.

Podsetimo, neko je uslikao kako dve pacijentkinje 14. aprila leže na istom krevetu na hodniku bolnice u Sisku. Fotgrafija je 19. aprila fotografija je objavljena na Fejdbuk stranici Hitna uživo 194.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj su pacijentkinje nagurane na isti ležaj, a upranvik bolnice se pokušao opravdati da je sve bilo kratko i da su životi spašeni, izvor iz bolnice danas je za Dnevnik.hr rekao da je jedna od žena koje su ležale na istom krevetu preminula u bolnici istog dana kad je fotografija nastala, 14. aprila.

"Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebalo je da odu po doktora, ali nisu", rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni radnik bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Upravnik Opšte bolnice Sisak Tomislav Dujmenović ni u jednom trenutku, ni za jedan od niza medija s kojima je razgovarao na dan kad je slika dospela u medije, nije rekao da je jedna od pacijentkinja preminula.

Štaviše, govorio je doslovno o "spasenim životima".

"Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spaseni su im životi. Iako je to bila neprijatnost za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbežna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenaro, na taj način spasavali smo ljudske živote", rekao je za Dnevnik Nove TV 19. aprila upravnik OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

Za 24sata istog je dana rekao sledeće: "Apsolutno su svi ležajevi bili zauzeti i svi su bili teški slučajevi. Mogli smo drugu ženu staviti ili na taj krevet, sa drugom pacijentkinjom, ili na pod odnosno na stolicu. Mislim da je manje nesrećno rešenje bilo staviti je sa drugom pacijentkinjom da leži nego je pustiti da padne sa stolice ili leži na podu. Ženi se ništa nije dogodilo, lečili smo je. Da smo je stavili da sedne, možda bi pala. Ali, eto, neko od dušebrižnika je fotografisao taj prizor i poslao van..."

Zasad nije jasno koja je od dve žene preminula, ali, kako se saznaje sod izvora bliskih grupi Hitna uživo 194, druga pacijentkinja s ležaja koja je uspela da preživi, još je nedelju dana ležala na hitnom prijemu, iako je tada u bolnici bilo 25 slobodnih kreveta.

Index.hr je u više navrata pokušao da stupi u telefonski kontakt s upravnikom Dujmenovićem, ali on nije odgovarao na njihove pozive. Na kraju je samo poslao kratki mejl u kojem navodi da ne želi da komentariše situaciju.

"U toku je stručni nadzor. Ne mogu da dajem informacije što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smemo da iznosimo u javnosti zbog Zakona o zaštiti ličnih podataka", odgovorio je Dujmenović Indexu.

(Telegraf.rs)

Video: Medicinske sestre rukama držale inkubatore sa bebama tokom zemljotresa: Hrabre heroine Turske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amig

    24. april 2023 | 17:57

    Jezivo. Ovako nešto ljudsko biće ne zaslužuje. Pa valjda i kad ostariš si čovek. Ovde treba podeliti otkaze svima redom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA