Dečaku (13) ispred škole u Belišću slomili ruku, ogorčena majka: "Maltretiraju ga već sedam godina..."

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Roditelji tvrde da uprkos njihovoj žalbi, škola nije reagovala

Učenik osnovne škole u Belišću u Hrvatskoj završio je s teškim telesnim povredama, čemu su prethodile, kako tvrde roditelji, godine psihičkog maltretiranja vršnjaka koje su oni prijavljivali.

Naime, nakon što su dečaka godinama psihički maltretirali u školi, isti učenici su ga i fizički napali ispred škole i slomili mu podlakticu, prenosi HRT.

Roditelji dečaka kažu da, uprkos tome što su godinama upozoravali na psihičko maltretiranje, škola nije reagovala.

"To traje od prvog razreda. Ali do 4. razreda učiteljica je to nekako držala pod kontrolom, a od petog više niko ne drži pod kontrolom. Štaviše, par puta je moj sin bio kažnjen jer je isprovociran odgovorio na provokacije, nikada nije bio on koji je bio pokretač nečega. Uvek je bilo u odbrani. Ako je nekoga uvredio, ako je povredio, uvek je bilo u odbrani", rekla je majka dečaka za HRT.

Iako su roditelji žrtve godinama ukazivali na psihičko maltretiranje pojedinaca, škola navodno nije reagovala, piše Index.hr.

Sada, kada se dogodilo i fizičko nasilje, roditelji su sami obavestili školu da će slučaj prijaviti policiji.

Nakon reakcije roditelja škola je saopštila da će poslati zapisnik nadležnoj Policijskoj upravi.

(Telegraf.rs)

Video: Škola u kojoj se dogodilo stravično vršnjačko nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    6. april 2023 | 20:15

    Dobro bi bilo da se zna koji je razlog maltretiranja. To suviše dugo traje. Zar nema druga škola, ili promena mesta boravka? Treba više informacija.

  • Nevena

    7. april 2023 | 23:20

    Moje dete je maltretirano pola godine i krio naravno dok nisam povela da pratim i da se raspitujem.Kada sam se uverila da je to stvarno to sacekala sam malog monstruma i sa par reci objasnila da ce mu se se desiti isto to sto on radi mom sinu.Maltretiranje je prestalo.Ne ocekujte od bilo koga da brani Vase dete,preduzmite nesto sto pre,dok ne bude Jos gorenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA