Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija o jezivom ubistvu u Vinkovcima: "Pucao je na nas, uzvratili smo. Nađen je mrtav u reci"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni je prethodno ubio svog oca

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Policijska uprava vukovarsko-srijemska oglasila se danas povom ubistva koje se noćas dogodilo u Vinkovcima.

Kako navode, policija je sinoć primila dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mestu događaja zatekli telo muškarca i utvrdili da se počinilac udaljio s mesta događaja.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. marta 2023.) u 22:39 sati primila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove porodice. Dojavitelj je takođe naveo kako je drugi član porodice uputio ozbiljne pretnje usmrćenjem njemu i njegovoj porodici. Policijski službenici žurno su se uputili na mesto dojave gde su u 22:42 sati na pešačkoj stazi zatekli beživotno telo 63-godišnjeg muškarca, a počinilac se udaljio s mesta događaja", navodi se u saopštenju.

U nekoliko sledećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove porodice koji mu je uputio pretnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se svojim automobilom. Pri tome je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniocem i blokiraju šire područje mesta događaja, navodi policija.

Nakon određenog vremena, policijska patrola je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u poteru. Primetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u beg. U begu vozilom je udario u metalni stub i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema reci Bosut, gde se sakrio u visoko rastinje.

Osumnjičeni pretio samoubistvom

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela da preti da će počiniti samoubistvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hice u smeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u vazduh, navodi se u saopštenju.

Ušao u reku

Osumnjičeni, kako navodi policija, nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života upotrebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren u skladu sa zakonskim odredbama.

Potom ulazi u reku, ponovo izražavajući nameru da će počiniti samoubistvo te nastavlja da ispaljuje hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju upotrebom vatrenog oružja.

Nakon prestanka razmene hitaca između osumnjičenog i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju telo osobe kako pluta u reci.

Na mesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne brigade Vinkovci koji su telo izvukli iz reke.

Naložena obdukcija

Uviđajem, koji je i dalje u toku, rukovodi zamenica županijskog državnog tužioca u Vukovaru koja je naložila i sprovođenje obdukcije koja će se sprovesti tokom dana. Po završetku uviđaja i utvrđivanju svih okolnosti događaja, policija će izvestiti javnost s više informacija.

Obdukcija bi trebalo da pokaže je li počinio samoubistvo ili je ubijen u okršaju s policijom, piše Index.hr i dodaje, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ubicu upucala policija, odnosno da nije počinio samoubistvo kako se ranije pisalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA