Oglasio se Grad Zagreb o stipendiji Milanovićevom sinu: Važni su odličan uspeh i druga postignuća

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za stipendije se, kažu iz Grada, mogu kandidovati redovni učenici s odličnim uspehom

Povodom navoda da je sin predsednika Hrvatske dobio stipendiju za izvrsnost Grada Zagreba, oglasili su se iz ovog grada i objasnili postupak dodele stipendija.

Za stipendije za izvrsnost Grada Zagreba mogu se kandidovati redovni učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole koji su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim i imaju i vannastavna i vanškolska postignuća, a dobijaju je oni s najvećim brojem bodova.

Inače, Marko Milanović, mlađi sin hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, kome su pre manje od godinu dana nakon zaključivanja popravljene dve ocene, što je bilo predmet istrage policije i Uskoka, dobio je stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost.

Tim povodom predsednik Zoran Milanović izjavio je da je njegov sin Marko dobio stipendiju Grada Zagreba jer je izvrstan sportista pa bi dobio stipendiju i da je imao lošije ocene te je ponovno odbacio optužbe da je njegova supruga intervenisala radi podizanja ocena.

"Stipendija se dodeljuje na osnovu Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za izvrsnost koja, kao kriterijume, propisuje da kandidati moraju biti redovni učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim uspehom uz vannastavna i vanškolska postignuća", saopštili su iz Službe za informiranje i medije Ureda gradonačelnika za Hinu, prenosi Index.hr.

Navode i da u postupcima sprovođenja konkursa, Komisija za dodelu stipendije zasniva bodovanje na kriterijima koje je Odlukom propisala Gradska skupština Grada Zagreba, a pravo na stipendiju Grada Zagreba imaju kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova.

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodeljuje i stipendije za učenike i studente po osnovu socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

U ovoj školskoj godini, Grad planira da dodeli oko 40 odsto više stipendija u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu.

(Telegraf.rs)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA