Ovo je mačeta s kojom je mladić upao u gimnaziju: Napadnutog učenika spasio drug iz razreda

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Policija je pronašla mačetu u stanu osumnjičenog

Zagrebačka policija sprovela je kriminalističko istraživanje nad mladićem (18) koji je juče s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i pretio.

Mladić je osumnjičen da je počinio krivično delo pretnje na štetu više osoba. On je proveo noć u pritvoru.

Zagrebačka policija je saopštila da je u stanu u kojem se 18-godišnjak skrivao pronašla mačetu s kojom je upao u školu, a objavila je i detalje napada.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, kako je objavila policija, sumnja se da je osumnjičeni mladić juče oko 13:45 došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vreme nastave i odmah počeo glasno da poziva jednog od učenika.

Krenuo s mačetom prema učeniku

Na to je profesorka pokušala da ga smiri i upozori na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio pretnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika, s namerom da ga zastraši, izvadio je mačetu i s njom krenuo prema njemu.

Tada je, u nameri da spreči napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika podigao školsku stolicu, nakon čega je osumnjičeni zastao s pretnjama.

A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osećaj straha za život te je time prouzrokovao uznemirenost i ostalih učenika, kao i profesorke, navodi policija.


Video: Ustanak u Ustaničkoj: Tuča sa mačetama i motkama u kafiću, ne zna se ko udara na koga

(Telegraf.rs)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA