Veliko srce tuzlanskih školaraca: Vršnjacima iz Turske i Sirije poslali 33.000 paketića pomoći

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U humanitarnom konvoju je osam kamiona

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i vrtića koji se nalaze u Tuzlanskom kantonu proteklih danas su se našli u humanoj misiji prikupljanja i pakovanja paketića za svoje vršnjake u Turskoj i Siriji.

Svi oni su danas upućeni u humanitarnom konvoju.

Iz Doboj Istoka danas je ispraćen konvoj humanitarne pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, pogođene nedavnim razornim zemljotresima, piše Klix.ba.

Radi se o ukupno osam kamiona u kojima je, između ostalog, odvezeno i 33.500 paketića, koje su za svoje vršnjake, u okviru akcije "Deca deci" prikupili učenici iz osnovnih, srednjih škola i vrtića u Tuzlanskom kantonu.

"Bilo nam je zadovoljstvo pomoći realizaciju ovako humane aktivnosti. Organizovali smo prevoz paketića sa punktova koje su odredile škole do centralnog magacina gde smo ih utovarili na kamione. Ovo će biti jedan od najlepših konvoja koji će obradovati srca mališana pogođenih zemljotresom. Hvala vam deco", poručili su danas iz Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, u čijoj organizaciji će se ova humanitarna pomoć transportovati.

Osim dečijih paketića konvoj je odvezao i oko 28 tona druge robe. Simbolično, učenici Osnovne škole Brijesnica Velika uručili su vozačima autobusa paketiće za svoje vršnjake u Turskoj.

"Ovo je jedna akcija koja pokazuje veličinu našeg srca, ali i toga koliko smo na naše najmlađe preneli potrebu da pokažu svoje saosjećanje sa njihovim vršnjacima u Turskoj i Siriji. Ovo su spremala deca, potomci jedne generacije koja je takođe, kada je nama bilo teško, primala i radovala se ovakvim paketićima. Stoga je lepo da smo u prilici da naša deca pomažu nekoj drugoj deci u unesrećenim područjima", kazao je premijer TK Irfan Halilagić.

Tuzlanski kanton je izdvojio 400 hiljada KM. Tokom ispraćaja konvoja reči zahvalnosti su upućene i vlasnicima autoprevozničkih kompanija na ustupanju vozila i osoblja koje će kamione voziti u Tursku i Siriju.

Video: Stigla humanitarna pomoć Srbije u Damask: Više od 6 tona namirnica za ugrožene u zemljotresu

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA