Detalji pucnjave u Zagrebu: Ubica žrtvi pucao u potiljak, traga se za bivšim vlasnikom kluba

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policija je uhapsila Angelu Č. ženu osumnjičenog Ivice Š.

Ivica Š. (63) iz odbeglog BMW-a osoba je koju policija dovodi u vezu s pokušajem ubistva Krešimira G. (43) koje se dogodilo u petak oko 19.40 sati na parkingu u Ulici Dobriše Cesarića 1 u Španskom.

Njegovoj nevenčanoj supruzi Angeli Č. (47) istražni sudija odredio je mesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja dela, a odbijen je predlog tužilaštva da joj se istražni zatvor odredi i zbog mogućeg uticaja na svedoke. Tereti se za pomaganje nepoznatom počinitelju u izvršenju krivičnog dela.

Ona ipak nije vozila BMW, nego je bila suvozač u automobilu.

Šta je bio okidač?

"Ne postoje niti osnove sumnje da je moja klijentkinja počinila krivično delo, a kamoli da postoje osnove sumnje da joj se odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja dela" rekao je za Jutarnji list njen advokat Gordan Preglej.Policija i dalje slaže mozaik događaja i traga za počiniteljem. Jedna od pretpostavki je da je kobnom hicu prethodila prepirka zbog navodnog duga koji je Krešimir G. imao prema Ivici, ali ta verzija zasad nije službeno potvrđena.

Ono što je bilo ključno, osim što je Angela Č. bila suvozačica u BMW-u koji je odjurio s mesta obračuna, bila je poruka koju jesa svog broja poslala Krešimiru G. da se "spusti", odnosno da izađe iz zgrade u kojoj je živio s porodicom.

Šta je bio okidač da mu je Ivica, kako sumnja policija, pucao pravo u glavu, još uvek je nepoznanica jer Angela Č. nije ništa želela da kaže policiji.

Krešimir G. je, kad je ugledao uperen pištolj, digao ruke u vazduh, ali mu je pucano u potiljak. Krešimir G. i dalje je smešten na jedinici Intenzivne nege u KB-u Sestre milosrdnice i život mu je u opasnosti.

Ono što povezuje osobu koju policija dovodi u vezu s tim događajem i žrtvu je Ludnica, bivši klub u Ilici u kojem je Ivica bio zajedno s Goranom Obradovićem zvanim Pišta u vreme kada je Krešimir G. redario u tom noćnom klubu.

"U martu ćemo proslaviti četiri godine rada", rekao je pre više godina novinarima Nacionala Ivica Š, a povod je bila reportaža o najpoznatijim narodnjačkim klubovima u Zagrebu.

Ivica je rođen u Šibeniku, ali se još kao dete doselio u Zagreb. Kada je s Obradovićem i Plečkom pre četiri godine razmišljao o otvaranju ugostiteljskog objekta, kaže, uzor su im bili uspešni klubovi s narodnom muzikom koji su bili finansijski najisplativiji.

On zasad još zvanično nije osumnjičen za pokušaj ubistva Krešimira G.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA