Saslušan crnogorski policajac koji je maltretirao vozača na granici: "Žao mi je, ali pukao mi je film"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

D. Š. i njegov kolega nakon saslušanja u ulcinjskom tužilaštvu, pušteni su da se u daljem toku postupka brane sa slobode

Granični policajac D. Š., koji je snimljen kako se nedolično ponaša prema jednom vozaču na graničnom prelazu, rekao je u četvrtak na saslušanju da mu je žao zbog incidenta, objasnivši da mu je tog dana "pukao film" zbog upornog ignorisanja naređenja koja su on i kolege izdavali albanskom državljaninu.

On i njegov kolega N. B. saslušani su zbog maltretiretiranja albanskog državljanina na granici sa tom državom, u kom su navodno učestvovali.

Prema saznanjima "Vijesti", D. Š. i njegov kolega nakon saslušanja u ulcinjskom tužilaštvu, pušteni su da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Tokom saslušanja u ODT Ulcinj, desetine kolega okupilo se ispred te zgrade, u znak podrške.

Osim tužilaštva, istragu u ovom predmetu pokrenulo je i Odeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije - Ministarstva unutrašnjih poslova i taj postupak još je u toku.

MUP je “Vijestima” odgovorio da su inspektori tokom postupka unutrašnje kontrole uzeli službenu dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem.

”Izuzet je video-materijal snimljen sa instaliranog video-nadzora na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, a preko međunarodne policijske saradnje se čeka izjašnjenje o događaju od strane državljana Albanije. Ukoliko se u postupku unutrašnje kontrole utvrde činjenice i dokazi o nezakonitom postupanju policijskih službenika u vezi sa predmetnim slučajem, biće preduzete zakonske mere u cilju pokretanja postupaka za utvrđivanje odgovornosti”, navodi MUP.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA