Predsednica Slovenije se pohvalila na Tviteru: Postala prvakinja zemlje u kuglanju

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Slobodno vreme moje je zadovoljstvo. Posebno kuglanje. Danas sam sa saigračicom osvojila državno prvenstvo u parovima. Zato sam još srećnija", napisala je slovenačka predsednica na Tviteru

Uz svoje predsedničke zadatke Nataša Pirc Musar je i prvakinja Slovenije u kuglanju, a ima i posebnu strast prema brzim automobilima i motociklima.

Slovenačka predsednica Nataša Pirc Musar nije uspešna samo na političkom polju. Ona je postala državna prvakinja u kuglanju u kategoriji parova, i to bez redovnih treninga, s obzirom na to da za treninge, kako je objavila na Tviteru, zbog nove dužnosti nema puno vremena, prenosi Večernji list.

- Slobodno vreme moje je zadovoljstvo. Posebno kuglanje. Danas sam sa saigračicom osvojila državno prvenstvo u parovima. Zato sam još srećnija - napisala je slovenačka predsednica na Tviteru. Njena saigračica je Viktorija Krivolucko, računovođa u advokatskoj firmi Pirc Musar i partneri, koje je aktuelna slovenačka predsednica osnovala. U finalnom dvoboju Pirc Musar i Krivolucko su pobedile klupske saigračice Maju Debenec i Evu Krafogel.

Iako i nakon preuzimanja dužnosti pokušava da iskoristi slobodno vreme za svoje hobije, među kojima je i kuglanje, pobedu nije očekivala.

- Ne mogu da verujem - objavila je Nataša Pirc Musar, koja je predsedničku dužnost od Boruta Pahora preuzela krajem prošle godine.

Kako piše slovenački N1, ovo nije njena prva pobeda u kuglanju, s obzirom na to da je na državnom prvenstvu slavila već više puta, a bila je i osnivačica slovenačkog kuglaškog kluba Feniks. Još u vreme izbora za slovenačku predsednicu bila je i glavna sekretarica Evropskog kuglaškog saveza. Osim kuglanja, slovenaška predsednica voli i adrenalinske sportove, poput letenja jedrilicom, a skakala je i padobranom. U mladosti je trenirala rukomet, najpre u osnovnoj školi u Kamniku, a zatim i u srednjoj školi u Ljubljani.

Posebna su joj strast brzi automobili i motocikli. Pre ulaska u politiku Nataša Pirc Musar bila je istaknuta advokatica (zastupala je i bivšu američku prvu damu slovenačkog porekla Melaniju Tramp), novinarka (vodila je centralni dnevnik javne televizije) i uspešna poverenica za informisanje. U drugom krugu predsedničkih izbora kao nezavisna kandidatkinja uverljivo je pobedila Anžea Logara, kandidata desničarske Slovenačke demokratske stranke bivšeg slovenačkog premijera Janeza Janše.

(Telegraf.rs)

Video: Zoran iz Srbije (61) krenuo je na put kroz Afriku samo biciklom: Ima jedan cilj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA