Emotivne reči policajaca koji su porodili ženu u Zagrebu: Bio je predivan osećaj kad je bebica zaplakala

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

"Najvažnije da se beba rodila živa i zdrava

Policajci koji su se juče pomogli jednoj ženi da se porodi u stanu u Zagrebu i dalje su preplavljeni emocijama a takvi postupci ispisuju najlepše priče u njihovom policijskom radu.

Naime, prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru videli su juče čoveka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Stali su i saznali da se njegova komšinica porađa. Nisu oklevali, nego su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima.

"Na ulazu u stan smo je zatekli, a trudovi su već bili započeli. Uhvatili smo je za ruke i odneli do kauča. Polegli smo je i krenuli s porođajem. Koliko je to trajalo? Dva, tri truda i dete je, fala Bogu, izašlo živo i zdravo", kaže prepun emocija policajac VIII. policijske stanice Sandi Kraljić koji je već 12 godina u službi, piše Jutarnji list.

Na pitanje kakve su ga emocije preplavile, misleći da mu je to prvi put, kad je video iz neposredne blizine dolazak bebe na svet, policajac Sandi sa smeškom ponosno otkriva da je otac troje dece, predivne trojice dečaka.

"Prekrasan osećaj"

"Bio sam na tri porođaja i nije mi strano sve ovo. Reagovao sam najbolje što sam mogao i znao u toj situaciji. A pupčanu vrpcu sam uočio dok mi je beba bila u rukama. Stavio sam joj je preko glavice pa je bebica zaplakala, uhvatila me za prst i otvorila oči. Prekrasan osećaj. A Hitnu pomoć smo zvali automatski po ulasku u dvorište dok smo hodali do stana. Pošto je porođaj praktično već bio u toku, radnici Hitne i nisu mogli reagirati pre nas.

Kad su došli prerezali su pupčanu vrpcu te odvezli bebu i majku u bolnicu u Vinogradsku. Mislim da je to prva beba u toj porodici. A bez ovih mojih koleginica teško da bih mogao išta napraviti. Pomogle su mi sa dekicama, rukavicama, davale su vode majci i usmeravale ju na pravilno disanje, a i meni su bile podrška" iskreno će još Kraljić opisujući totalni šok u kojem su se našli roditelji novorođenčeta.

Junak dana Kraljić, koji je porodio u 35. mesecu trudnoće zagrebačku trudnicu, u razgovoru sa sedmom silom nije skrivao emocije koje su ga preplavile to nedeljno prepodne dok je patrolirao pustim ulicama metropole.

"Živa i zdrava"

U nekoliko navrata je ponovio da zahvalnost deli sa koleginicama iz stanice, Lucijom Kolega koja je u službi godinu i po te Sanjom Jovanović Jurić koja ponosno nosi dve i po godine policijsku uniformu.

"Najbitnije je da se beba rodila živa i zdrava. Zaplakala je, ma predivan trenutak, predivan događaj. Pamtićemo ovo celi život", skromno će policajka Lucija Kolega.

"Ma nezaboravan događaj!", dodao je srdačno Kraljić koji je majci u bolnicu poslao telegram kako bi joj još jednom čestitao i dao do znanja da je policija uvek na raspolaganju građanima.

"Je li majka bila svesna dok prolazi porođajne muke, da je zapravo porađaju policajci i policajke u uniformi, tročlana ekipa PP Trnje složno kaže: "Jeste, gospođa je bila svesna toga. Svesna i zahvalna. Zahvaljivala nam se sto puta. Ma zapravo nije se mogla zahvaliti rečima..."

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve morate reći anesteziologu pre operacije i zašto je njihova uloga jedna od najavažnijih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA