Pacijent "podivljao" u Domu zdravlja u Sarajevu: Razbijao inventar, medicinsku sestru gađao bocom u glavu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Predsednik Sindikata poziva nadležne da hitno reaguju

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo -JUDZKS Jasmin Avdović pozvao je nadležne u BiH da hitno i neodložno reaguju i donesu zakon o napadu na radnike u zdravstvu, a nakon, kako tvrdi nemilog događaja koji se desio juče u Domu zdravlja Vrazova.

On je na društvenim mrežama podelio fotografije i u njihovom komentaru naveo da je tako juče izgledala kartoteka u JUDZKS OJ Centar-Vrazova.

"Nakon što je korisnik usluga s istorijom neprijateljskog i agresivnog ponašanja prema osoblju, nezadovoljan jer nije dobio nešto na što nema pravo, u sat vremena uspeo dva puta da uništi inventar JUDZKS u ovoj ustanovi i njenom lokalitetu na Breci, fizički nasrtati i povređivati osoblje i verbalno pretiti smrću prisutnom osoblju i čak njihovoj deci, a stigao je da i bocom koja sadrži dezinficijens za šake namenjen pacijentima, gađa medicinsku sestru u glavu (označeno crvenim krugom na fotografijama)", navodi Avdović.

Dodao je da ovako nažalost izlgeda, minimalno jedna kartoteka, ordinacija, intervencija ili čekaonica svakodnevno u nekoj od zdravstvenih ustanova u FBiH i BiH, prenosi Klix.ba.

"Ukoliko ste nezadovoljni našim radom, to lepo imenom i prezimenom zvanično prijavite, pratite prijavu i ako ste u pravu taj neko će biti sankcionisan za neetično, neprofesionalno ili nestručno ponašanje, a ovakve nasilne izlete u tuđa prava i slobode ostavite za one koji če vam odgovoriti istom merom", dodao je, između ostalog, Avdović.

Video: Italijanski doktori u Beogradu na najsavremeniji način odstranili tumor

(Telegraf.rs)

Video: Snimci iz Donje Jablanice: Telegraf na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA