≫ 

Ovo je bivši Šarićev saradnik koji je uhapšen u Zagrebu: Sumnjiči se za šverc kokaina, ranije bežao iz zatvora

D. M. bio je svedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu

  • 0
Uhapšen u Zagrebu, Draško Vuković Foto: Društvene mreže

U subotu u prepodnevnim satima policajci Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli su i uhapsili državljanina Crne Gore starog 46 godina, objavila je policija, prenosi Index.

- Naime, policijski službenici su na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog krivičnog dela "pokušaj krijumčarenja opojnih droga". Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije pa je istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka - objavila je policija.

Uhapšen je, kako se saznaje, D. V, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovu Interpolove poternice iz 2009. godine, a tereti se za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.

D. M. bio je svedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik, piše Hina.

Svedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kom je tvrdio da je Šarić bio neprikosnoveni vođa.

- Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negde između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove - rekao je D. V. na suđenju.

"Najbrutalnije bekstvo u danskoj istoriji"

D. V. je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrednog nekoliko miliona evra, zajedno s još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. godine uspeo je da pobegne danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

D. V. je pobegao u sačekuši automobila u kom je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narkokartela koji su napravili zasedu policijskom vozilu. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo "najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj istoriji".

Video: Zbog čega je sve uhapšen Darko Šarić?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA