MUP o hrvatskom policajcu koji je udaljen s posla jer je prihvatio poziv Vojske Srbije: Jedini slučaj u RH

 
 ≫ 
  • 3

Policajac (21) s dvojnim državljanstvom udaljen je iz službe još 7. novembra prošle godine, čime je "teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a"

Slučaj 21-godišnjeg hrvatskog policajca iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dvojnog državljanstva, koji je još 7. novembra udaljen iz službe, jer je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavestio nadređenog rukovodioca, jedini je takav slučaj u MUP-u.

Potvrđeno je to u ponedeljak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rešenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Stanicu granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti", kazao je portparol PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković, prenosi Hina.

Živković je pojasnio da je 21-godišnji vukovarsko-srijemski policijski službe nik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavestio svog nadređenog rukovodioca.

"Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe", naveo je Živković te dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. novembra prošle godine.

Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posledica povrede nespojivi s službom kojom obavlja dok traje postupak, rekao je portparol PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na nivou MUP-a.

Video: Spasili tinejdžera iz zaleđenog potoka sigurne smrti: Herojski čin hrabrih policajaca

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    10. januar 2023 | 10:23

    Sreća da Hrvati nisu a ko zna možda i jesu pokušali da ga ubace u špijunsku mrežu kod nas a kad nisu uspeli da ga privole usledila je "šut karta."

  • Kosta

    10. januar 2023 | 14:28

    Ово никога не изненађује! То је врхунац демократије, владавине права, једнакост... Не би смело да се догоди да то буде окидач за освету и реваншизам!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA